Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Deze Apple Watch-modellen kun je updaten naar watchOS 11

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
watchOS 11 ondersteuning

Apple heeft watchOS 11 officieel aangekondigd, maar kan jouw Apple Watch deze update wel aan? Deze modellen hebben watchOS 11 ondersteuning.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over watchOS 11? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

watchOS 11 ondersteuning

Apple heeft watchOS 11 eindelijk aangekondigd! Apple presenteerde de grote software-update tijdens de WWDC op maandag 10 juni, inclusief de nieuwe en verbeterde functies. Denk aan ‘Trainingbelasting’, een vernieuwde Foto’s-wijzerplaat en bewegingsringen die je nog verder kunt personaliseren. Plus er is een gloednieuwe app: Vitals!

kooptip

De iPhone 15 nu tot ‚ā¨7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot ‚ā¨7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Allemaal leuk en aardig hoor, al die nieuwe functies, maar je hebt er niets aan als je jouw Apple Watch niet meer kunt updaten. Doorgaans valt er één model buiten de boot: de oudste Apple Watch die de vorige update nog wel ondersteunde. Dit jaar gooit Apple het over een iets andere boeg. Er zijn maar liefst drie (!) modellen die nog wel konden updaten naar watchOS 10, maar niet meer naar watchOS 11. Is de jouwe ook gesneuveld?

watchOS 11: welke Apple Watch-modellen kun je updaten?

Deze Apple Watch-modellen hebben watchOS 11 ondersteuning:

De bovenstaande modellen hadden ook ondersteuning voor watchOS 10. De volgende drie ook, maar zij hebben géén watchOS 11 ondersteuning. Je kunt deze Apple Watches later dit jaar dus niet meer updaten:

Hoe jammer het ook is dat deze drie modellen tegelijkertijd afvallen, heel gek is het niet. De Series 4 is het oudste model dat de vorige update nog ondersteunde, dus die zou sowieso sneuvelen. En hoewel dit model is uitgerust met een S4-chip, is dit in feite dezelfde processor als de ‘nieuwere’ S5-chip. Die vind je dan weer terug in de Apple Watch Series 5 √©n Apple Watch SE 2020. Zo is de cirkel rond!

Welke iPhones?

Heeft jouw Apple Watch watchOS 11 ondersteuning, dan moet je ook nog je iPhone checken. Deze moet je namelijk eerst updaten naar iOS 18. Heb je dit eenmaal gedaan, dan pas kun je op je Apple Watch watchOS 11 installeren. Maar heeft jouw iPhone nog wel iOS 18 ondersteuning?

watchOS 11 release

Zijn jouw iPhone en Apple Watch compatibel, dan nog wordt je geduld op de proef gesteld. De watchOS 10 release vindt pas later dit jaar plaats. Apple heeft geen concrete releasedatum gegeven, maar doorgaans vinden grote software-updates als deze plaats in september of oktober. Dat geldt dus ook voor watchOS 10, evenals iOS 18.

Wil je tot die tijd op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over watchOS 10, zoals over de release? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!