Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Op deze dag is de iPhone 15 waarschijnlijk te koop

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 datum


Lees verder na de advertentie

Steeds meer signalen wijzen naar 12 september als de datum van het iPhone 15-event. Dit meldt de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. Daarmee weten we ook wanneer de iPhone 15 waarschijnlijk te koop is.

Datum iPhone 15-event

Mark Gurman is tech-journalist van Bloomberg en staat al jaren bekend als de best geïnformeerde Apple-insider. Eerder meldde hij al wat we van de iPhone 15-serie kunnen verwachten. De toestellen krijgen bijvoorbeeld usb-c, hebben zeer smalle schermranden en de iPhone 15 Pro Max beschikt over een verbeterde zoomcamera.

Nu laat Gurman via Twitter weten dat dinsdag 12 september de meest waarschijnlijke datum is voor het iPhone 15-event. Op deze dag doet Apple de nieuwe iPhone-modellen dus vermoedelijk uit de doeken, en weten we zeker wat de vernieuwingen zijn.

Wanneer is de iPhone 15 te koop?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Als Apple de iPhone 15 inderdaad op 12 september aankondigt, vinden de pre-orders plaats op vrijdag 15 september. Op deze dag kun je de iPhone 15 dus waarschijnlijk bestellen. Doorgaans kan dit in de online Apple Store vanaf 14:00 uur Nederlandse tijd. Ben je er op tijd bij, dan heb je de iPhone 15 (Pro) een week later – op vrijdag 22 september – in huis.

De line-up bestaat naar verwachting uit een 6,1-inch iPhone 15, 6,7-inch iPhone 15 Plus, 6,1-inch iPhone 15 Pro en 6,7-inch iPhone 15 Pro Max. Daarmee zijn de schermformaten gelijk aan de iPhone 14-serie. Een kleine iPhone mini komt er opnieuw niet.

Wat is er nieuw?

De goedkopere iPhone 15-modellen krijgen vermoedelijk een ontwerp met een Dynamic Island, zoals bij de iPhone 14 Pro-modellen. Ook zou het bij de iPhone 15 en iPhone 15 Plus mogelijk zijn om foto’s te schieten met 48 megapixels. Nu is dat nog een exclusiviteit voor de iPhone 14 Pro (Max).

Wat alle iPhones krijgen, is een usb-c-aansluiting. Geruchten suggereren ook een nieuw design met dunnere schermranden en een gebogen behuizing, vergelijkbaar met de Apple Watch Series 7 en 8. Bij de iPhone 15 Pro Max introduceert Apple vermoedelijk een verbeterde zoomlens.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!