Terug naar Op deze dag is de iPhone 15 waarschijnlijk te koop
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Op deze dag is de iPhone 15 waarschijnlijk te koop

Door Koen van Ekeren9 augustus 2023 09:082 min. leestijd0

Steeds meer signalen wijzen naar 12 september als de datum van het iPhone 15-event. Dit meldt de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. Daarmee weten we ook wanneer de iPhone 15 waarschijnlijk te koop is.

iPhone 15 datum

Datum iPhone 15-event

Mark Gurman is tech-journalist van Bloomberg en staat al jaren bekend als de best geïnformeerde Apple-insider. Eerder meldde hij al wat we van de iPhone 15-serie kunnen verwachten. De toestellen krijgen bijvoorbeeld usb-c, hebben zeer smalle schermranden en de iPhone 15 Pro Max beschikt over een verbeterde zoomcamera.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Nu laat Gurman via Twitter weten dat dinsdag 12 september de meest waarschijnlijke datum is voor het iPhone 15-event. Op deze dag doet Apple de nieuwe iPhone-modellen dus vermoedelijk uit de doeken, en weten we zeker wat de vernieuwingen zijn.

Wanneer is de iPhone 15 te koop?

Als Apple de iPhone 15 inderdaad op 12 september aankondigt, vinden de pre-orders plaats op vrijdag 15 september. Op deze dag kun je de iPhone 15 dus waarschijnlijk bestellen. Doorgaans kan dit in de online Apple Store vanaf 14:00 uur Nederlandse tijd. Ben je er op tijd bij, dan heb je de iPhone 15 (Pro) een week later – op vrijdag 22 september – in huis.

De line-up bestaat naar verwachting uit een 6,1-inch iPhone 15, 6,7-inch iPhone 15 Plus, 6,1-inch iPhone 15 Pro en 6,7-inch iPhone 15 Pro Max. Daarmee zijn de schermformaten gelijk aan de iPhone 14-serie. Een kleine iPhone mini komt er opnieuw niet.

Wat is er nieuw?

De goedkopere iPhone 15-modellen krijgen vermoedelijk een ontwerp met een Dynamic Island, zoals bij de iPhone 14 Pro-modellen. Ook zou het bij de iPhone 15 en iPhone 15 Plus mogelijk zijn om foto’s te schieten met 48 megapixels. Nu is dat nog een exclusiviteit voor de iPhone 14 Pro (Max).

Wat alle iPhones krijgen, is een usb-c-aansluiting. Geruchten suggereren ook een nieuw design met dunnere schermranden en een gebogen behuizing, vergelijkbaar met de Apple Watch Series 7 en 8. Bij de iPhone 15 Pro Max introduceert Apple vermoedelijk een verbeterde zoomlens.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar