Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iPhone 12 iPhone 12 (Pro) iPhone 12 mini

Wanneer is de nieuwe iPhone 12 te koop?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 release


Lees verder na de advertentie

Alle ogen zijn dinsdag gericht op Apple, tijdens de presentatie van een spectaculaire iPhone 12 line-up. Met een nieuw design, krachtige chip en ondersteuning van 5G zijn er veel redenen om het nieuwe toptoestel snel in huis te halen. Maar, wanneer kun je de iPhone 12 kopen?

iPhone 12 vernieuwingen

Wanneer iPhone 12 kopen?

Nu bekend is wanneer Apple de iPhone 12-modellen onthult, weten we ook al meer over de releasedatum. Traditioneel zijn de nieuwe iPhones namelijk de vrijdag erop te pre-orderen en liggen ze een week later in de winkels.

Helaas geldt dat dit jaar niet voor alle nieuwe iPhones. Volgens de betrouwbare Apple-leaker Jon Prosser lanceert Apple eerste de twee modellen die een scherm van 6,1-inch hebben. Dat zijn de iPhone 12 en iPhone 12 Pro. Pas in november volgen de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max.

Releasedatums


kooptip

Samenvattend zijn dit de verwachte datums van de pre-order en verzending:

  • iPhone 12 mini. Pre-order: november. Verzending: november.
  • iPhone 12. Pre-order: 16 oktober. Verzending: 23 oktober.
  • iPhone 12 Pro: Pre-order: 16 oktober. Verzending: 23 oktober.
  • iPhone 12 mini. Pre-order: november. Verzending: november.

Begin september meldde het Taiwanese DigiTimes ook al dat Apple eerst de iPhone 12 en iPhone 12 Pro lanceert. Het is niet precies bekend waarom Apple voor deze opmerkelijke splitsing kiest, maar ongetwijfeld heeft het te maken met een vertraging in de toeleveringsketen.

Niets van dit alles is echter zeker. Apple-insider Mark Gurman schreef in augustus dat hij ook een gesplitste release verwacht, maar hij dacht dat de Pro-modellen in november werden gelanceerd. De iPhone 12 mini en iPhone 12 zouden als eerst verschijnen.

Aankomende dinsdag weten we het pas helemaal zeker, wanneer Apple de vier nieuwe toestellen onthult. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!