Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12.1.4 is uit – Apple verhelpt afluisterbug in FaceTime

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iOS 12.1.1


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteravond een heel belangrijke beveiligingsupdate voor de iPhone en de iPad uitgebracht. iOS 12.1.4 verhelpt – zoals eerder al aangekondigd – de grote afluisterbug in FaceTime. Wanneer je in een FaceTime-groepsgesprek jezelf een tweede keer aan het gesprek toevoegde, werd het microfoon bij de gebelde geactiveerd, zonder dat die daarvoor moest opnemen. Het probleem is nu opgelost door een beter statusbeheer in FaceTime, aldus Apple.

iOS 12.1.4

FaceTime-afluisterbug

Groepsgesprekken in FaceTime zijn nu weer mogelijk zodra je de update op je iPhone en iPad geïnstalleerd hebt. Apple heeft de functie ook aan de serverkant weer geactiveerd – deze was nu negen dagen uitgeschakeld in verband met de bug. Groepsgesprekken met iOS 12.1 tot en met 12.1.3 worden nog steeds geblokkeerd zodat de afluisterbug daar niet misbruikt kan worden.

In het kader van een ‘zorgvuldige beveiligingscontrole’ van FaceTime heeft Apple daarnaast een probleem met de Live Photo-functie ontdekt. Dat laat het bedrijf in in de release notes van de update weten, zonder verder uit te leggen wat het probleem inhoudt. De functie wordt in eerdere versies van iOS nu geblokkeerd.

iOS 12.1.4 installeren


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De snelste manier om te updaten naar iOS 12.1.4 is via de iPhone zelf. Open hiervoor de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Hier vind je de optie om de nieuwe versie te downloaden en te installeren. Eventueel kun je hier ook aangeven dat updates in het vervolg automatisch geïnstalleerd moeten worden.

Ook voor macOS Mojave

Apple heeft ook een ‘aanvullende update’ voor macOS Mojave 10.14.3 uitgebracht waarmee de FaceTime-bug verholpen wordt. Het kritieke beveiligingslek waar we gisteren over schreven is daarentegen nog niet verholpen. De Mac-update installeer je via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’.