Terug naar iOS 12.1.4 is uit – Apple verhelpt afluisterbug in FaceTime
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 12.1.4 is uit – Apple verhelpt afluisterbug in FaceTime

Door Sven Lamers8 februari 2019 08:512 min. leestijd0

Apple heeft gisteravond een heel belangrijke beveiligingsupdate voor de iPhone en de iPad uitgebracht. iOS 12.1.4 verhelpt – zoals eerder al aangekondigd – de grote afluisterbug in FaceTime. Wanneer je in een FaceTime-groepsgesprek jezelf een tweede keer aan het gesprek toevoegde, werd het microfoon bij de gebelde geactiveerd, zonder dat die daarvoor moest opnemen. Het probleem is nu opgelost door een beter statusbeheer in FaceTime, aldus Apple.

iOS 12.1.4

FaceTime-afluisterbug

Groepsgesprekken in FaceTime zijn nu weer mogelijk zodra je de update op je iPhone en iPad geïnstalleerd hebt. Apple heeft de functie ook aan de serverkant weer geactiveerd – deze was nu negen dagen uitgeschakeld in verband met de bug. Groepsgesprekken met iOS 12.1 tot en met 12.1.3 worden nog steeds geblokkeerd zodat de afluisterbug daar niet misbruikt kan worden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In het kader van een ‘zorgvuldige beveiligingscontrole’ van FaceTime heeft Apple daarnaast een probleem met de Live Photo-functie ontdekt. Dat laat het bedrijf in in de release notes van de update weten, zonder verder uit te leggen wat het probleem inhoudt. De functie wordt in eerdere versies van iOS nu geblokkeerd.

iOS 12.1.4 installeren

De snelste manier om te updaten naar iOS 12.1.4 is via de iPhone zelf. Open hiervoor de app Instellingen en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Hier vind je de optie om de nieuwe versie te downloaden en te installeren. Eventueel kun je hier ook aangeven dat updates in het vervolg automatisch geïnstalleerd moeten worden.

Ook voor macOS Mojave

Apple heeft ook een ‘aanvullende update’ voor macOS Mojave 10.14.3 uitgebracht waarmee de FaceTime-bug verholpen wordt. Het kritieke beveiligingslek waar we gisteren over schreven is daarentegen nog niet verholpen. De Mac-update installeer je via ‘Systeemvoorkeuren>Software-update’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar