Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Waar kun je veilig schaatsen? Deze app weet het

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
waar veilig schaatsen app


Lees verder na de advertentie

It giet oan! Of tenminste: op sommige wateren. Lang niet overal is het veilig om te schaatsen. Maar waar is het ijs wél dik genoeg om de ijzers onder te binden? Je checkt het met de IJsmeester-app.

Waar kun je veilig schaatsen?

Niets is zo verradelijk als natuurijs. En dus kun je maar beter vooraf wat informatie winnen, voordat je zomaar het ijs op stapt. De IJsmeester-app is daar een geweldige app voor, die op dit moment een hit is in de App Store.

Open je de gratis schaatsapp, dan toont zich een kaart vol spelden. Zo zie je in een oogopslag waar je veilig kunt schaatsen, en welke locaties je beter kunt overslaan. Dit betekenen de spelden:

  • Rood: nog niet doen.
  • Groen: Kan, maar kijk uit.
  • Blauw: Natuurijsbaan.

Tik je op een melding, dan krijg je meer informatie over de schaatsplek. Overigens raadt de Reddingsbrigade het schaatsen op open water af. Beter is het om te kiezen voor natuurijsbanen, maar zoals de kaart ook laat zien: daar zijn er nu helaas niet veel van.

Schaatsapp IJsmeester


kooptip

De app baseert zich overigens op meldingen van de schaatsapp zelf. Door op ‘Melding’ te tikken voer je zelf de ijsdikte, het soort schaatsijs en een omschrijving in. Krijgt de ontwikkelaar (Erik Ekkel) genoeg meldingen dat het ijs goed is, dan kleurt de speld groen.

Check ook het artikel iPhone apps: de beste, must-have iPhone apps in één overzicht voor meer apps die de moeite waard zijn!