Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

‘Met Zoek mijn iPhone kun je straks álles terugvinden’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Zoek mijn iPhone alarm


Lees verder na de advertentie

Ben je altijd alles en iedereen kwijt? Je sleutels? Je agenda? Je chihuahua? Apple gaat je helpen! Er komt binnenkort een nieuwe app die je helpt om alles weer op te sporen.

Zoek mijn iPhone

Twee oude apps gecombineerd

Insiders hebben 9to5Mac verteld dat Apple bezig is met een app waarin twee apps die we nu al kennen gecombineerd worden. ‘Zoek mijn iPhone’ en ‘Zoek mijn vrienden’ worden samengevoegd tot een compleet nieuwe app, die intern bij Apple ‘GreenTorch’ genoemd wordt. Die app krijgt bovendien allerlei nieuwe mogelijkheden om spullen terug te vinden.

Wanneer je nu inlogt op Zoek mijn iPhone, zie je de locatie van het zoekgeraakte apparaat op een kaart – als het apparaat tenminste online is. In GreenTorch zit straks een functie genaamd ‘Zoek netwerk’. Daarmee kun je je iPhone, Mac of ander Apple-product traceren zonder dat er verbinding is met een netwerk.

Alle verloren spullen terugvinden


kooptip

Maar de opvallendste toevoeging is nog wel dat je straks ook spullen terug kunt vinden die niet het Apple-labeltje dragen. Apple is hiervoor bezig met een nieuw hardware-product, dat nu als werktitel ‘B389’ draagt. Dit zal een soort tag of sleutelhanger zijn die je overal aan kunt bevestigen. Deze tag verschijnt net zoals je Apple-spullen op de kaart, zodat je hem kunt traceren.

De tag werkt zelfs preventief. Raken jij en je iPhone te ver verwijderd van de tag, dan ontvang je een notificatie. Zo wordt voorkomen dat je je spullen vergeet. Je kunt deze functie natuurlijk ook uitschakelen voor bepaalde locaties, zodat je daar je spullen wel kunt laten slingeren zonder dat je iPhone gaat piepen. De locatie van de tag kan ook gedeeld worden met vrienden en familie. Apple heeft voor deze nieuwigheden duidelijk gekeken naar Tile, waarmee je ook spullen kunt tracken.

Hulp van andere Apple-gebruikers

In de tag kun je ook contact-informatie opslaan. Geef je aan dat je een eigendom bent kwijtgeraakt en komt dit in handen van iemand anders die een iPhone heeft? Dan kan deze de informatie uitlezen. Jij ontvangt dan een notificatie. Zo wordt de kans dat je je kwijtgeraakte spullen terugvindt weer wat groter.

Het is nog niet duidelijk wanneer we deze Apple-tracker kunnen verwachten. We verwachten niet eerder dan september. In die maand is er een keynote waarin Apple ook de nieuwe iPhone 2019 presenteert.

Bron: 9to5Mac

Op de hoogte blijven van nieuwe Apple-producten?

Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!