Terug naar ‘Met Zoek mijn iPhone kun je straks álles terugvinden’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Met Zoek mijn iPhone kun je straks álles terugvinden’

Door Laura Grootaarts18 april 2019 10:023 min. leestijd0

Ben je altijd alles en iedereen kwijt? Je sleutels? Je agenda? Je chihuahua? Apple gaat je helpen! Er komt binnenkort een nieuwe app die je helpt om alles weer op te sporen.

Zoek mijn iPhone

Twee oude apps gecombineerd

Insiders hebben 9to5Mac verteld dat Apple bezig is met een app waarin twee apps die we nu al kennen gecombineerd worden. ‘Zoek mijn iPhone’ en ‘Zoek mijn vrienden’ worden samengevoegd tot een compleet nieuwe app, die intern bij Apple ‘GreenTorch’ genoemd wordt. Die app krijgt bovendien allerlei nieuwe mogelijkheden om spullen terug te vinden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wanneer je nu inlogt op Zoek mijn iPhone, zie je de locatie van het zoekgeraakte apparaat op een kaart – als het apparaat tenminste online is. In GreenTorch zit straks een functie genaamd ‘Zoek netwerk’. Daarmee kun je je iPhone, Mac of ander Apple-product traceren zonder dat er verbinding is met een netwerk.

Alle verloren spullen terugvinden

Maar de opvallendste toevoeging is nog wel dat je straks ook spullen terug kunt vinden die niet het Apple-labeltje dragen. Apple is hiervoor bezig met een nieuw hardware-product, dat nu als werktitel ‘B389’ draagt. Dit zal een soort tag of sleutelhanger zijn die je overal aan kunt bevestigen. Deze tag verschijnt net zoals je Apple-spullen op de kaart, zodat je hem kunt traceren.

De tag werkt zelfs preventief. Raken jij en je iPhone te ver verwijderd van de tag, dan ontvang je een notificatie. Zo wordt voorkomen dat je je spullen vergeet. Je kunt deze functie natuurlijk ook uitschakelen voor bepaalde locaties, zodat je daar je spullen wel kunt laten slingeren zonder dat je iPhone gaat piepen. De locatie van de tag kan ook gedeeld worden met vrienden en familie. Apple heeft voor deze nieuwigheden duidelijk gekeken naar Tile, waarmee je ook spullen kunt tracken.

Hulp van andere Apple-gebruikers

In de tag kun je ook contact-informatie opslaan. Geef je aan dat je een eigendom bent kwijtgeraakt en komt dit in handen van iemand anders die een iPhone heeft? Dan kan deze de informatie uitlezen. Jij ontvangt dan een notificatie. Zo wordt de kans dat je je kwijtgeraakte spullen terugvindt weer wat groter.

Het is nog niet duidelijk wanneer we deze Apple-tracker kunnen verwachten. We verwachten niet eerder dan september. In die maand is er een keynote waarin Apple ook de nieuwe iPhone 2019 presenteert.

Bron: 9to5Mac

Op de hoogte blijven van nieuwe Apple-producten?

Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar