Terug naar 8 dingen die jij verkeerd doet met je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

8 dingen die jij verkeerd doet met je iPhone

Door Laura Grootaarts28 december 2021 09:174 min. leestijd2

Je iPhone heb je heel vaak bij je, en je bent er waarschijnlijk heel handig mee. Toch doe je misschien dingen verkeerd – zonder dat je het in de gaten hebt. Maak jij je ‘schuldig’ aan een van de volgende veelgemaakte iPhone fouten?

1. Constant je apps sluiten

Alle apps afsluiten

Sluit je constant je apps, omdat je denkt dat dat wonderen doet voor de batterij en het geheugen? Is nergens voor nodig, laat ze lekker open staan. De apps die open staan, zijn als het ware bevroren en vragen helemaal niks van je iPhone. Ze constant afsluiten en opnieuw opstarten vergt veel meer van je batterij en toestel.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. De inhoud van meldingen pontificaal op je thuisscherm

Bij veel van de meldingen die je ontvangt op je iPhone, zie je de inhoud of een deel ervan op het vergrendelscherm verschijnen. Ook als je iPhone helemaal niet actief is. Zo kan iedereen meelezen. Zo houd je je berichten voor jezelf:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op ‘Berichtgeving’.
  • Tik op ‘Toon voorvertoning’.
  • Zet dit op ‘Nooit’ of ‘Indien ontgrendeld’.

Je ziet nu nog alleen op je scherm dat er een melding is en van wie, maar voor de inhoud van de melding moet je je iPhone ontgrendelen met Touch ID of Face ID.

3. Nooit een reservekopie maken

iCloud reservekopie

Maak je nooit een back-up? Dat gaat heel lang goed – totdat het een keer niet goed gaat en dan ben je het bokje. En het stomme is: het is zó gemakkelijk om geregeld een reserverkopie te maken, want het proces is volledig geautomatiseerd. Tik in de app Instellingen op je naam en op ‘iCloud’. Tik op ‘iCloud-reservekopie’. Zet de bovenste schuif op groen, en je iPhone maakt voortaan zelf op gezette tijden een back-up.

4. Hetzelfde Apple ID gebruiken als je partner

Heel wat Apple-gebruikers delen hetzelfde Apple ID met hun partner of kind. Want het is zo fijn bij het aanschaffen van apps, en contacten en foto’s zijn overal gelijk. Tótdat telefoontjes en berichtjes bij de verkeerde persoon uitkomen, wachtworden gehusseld raken en er spontaan foto’s of documenten zoekraken. Kortom: de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Zorg dus dat elk gezinslid een uniek Apple ID heeft. Aankopen zoals apps kun je overigens Delen met gezin.

5. Apps één voor één verplaatsen

Het opnieuw organiseren van je thuisschermen hoeft helemaal geen grote klus te zijn, als je weet dat je apps kunt stapelen. Leg je vinger langer op een app-icoon totdat de apps wiebelen. Sleep de app iets van z’n plek. Tik met je andere vinger op andere apps om te stapelen, en veeg dan naar de juiste pagina. In de bovenstaande video zie je precies hoe eenvoudig het is.

6. Telefoontjes zomaar wegdrukken

Reageren met tekstbericht

Komt een telefoontje ongelegen, dan druk je waarschijnlijk direct op de grote rode knop. Maar je kunt ook een tekstbericht sturen zodra iemand belt. Is de inkomende melding niet schermvullend, veeg de gespreksstrook dan eerst omlaag voor meer opties. Nu zie je de optie Bericht, en daarmee verstuur je een standaard tekstberichtje.

7. Je iPhone gebruiken bij extreme temperaturen

iPhone te heet

Je iPhone houdt niet zo van extreme temperaturen. Vallen de mussen van het dak, of is het juist zo koud dat je wimpers bevriezen? Daar kan-ie eigenlijk niet tegen. Je iPhone is geschikt voor gebruik bij een temperatuur tussen 0 en 35 ºC. Een lage temperatuur betekent een aanslag op je batterij. En bij een hoge kun je zomaar bovenstaande waarschuwing in beeld krijgen.

8. Bluetooth uitzetten

Zomaar een gesprek van een gemiddelde iCreate-redacteur, op een gemiddeld feestje:

Iemand: ‘Iets doet het niet op mijn iPhone.’
Redacteur: ‘Wat dan?’
Iemand: ‘Ik kan niet AirDroppen.’ (of: handoff gebruiken, of mijn oude iPhone overzetten naar een nieuwe, of iets anders onverklaarbaars.)
Redacteur: ‘Heb je wat veranderd in de Instellingen?’
Iemand: ‘Nee ik zou niet durven.’

Na enig gewroet in de Instellingen blijkt dat alles goed staat … maar dat bluetooth is uitgeschakeld. ‘Want ik heb geen bluetooth koptelefoon en bluetooth vreet batterij.’ Voor een volledig functionerende iPhone zet je het toch maar aan. Dat energievreten is overigens een mythe, er zijn efficiëntere manieren om batterij te besparen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan Meys
Lezer
Jan Meys

Hetzelfde Apple ID gebruiken als je partner, leuk item. Ik worstel ook met dit probleem. Het was nog veel interessanter geweest als er bij had gestaan, hoe je snel en gemakkelijk een toestel van een ander Apple-ID had voorzien, zodat iedereen een eigen APLLE-ID HEEFT.

Jan
Lezer
Jan

Lang, lang geleden, in ieder geval vóór de introductie van Family Share, adviseerde Apple het meervoudig gebruik van een enkel ID!
De ontvlechting schuiven wij nog steeds voor ons uit! Er lijkt geen handig alternatief voor het verdubbelen van bijna 100GB aan foto’s en video’s, én het handmatig in sync houden van beide verzamelingen …
Geen antwoord op de vraag van Jan Meys, sorry.