Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

VanMoof failliet: kun je je fiets nog terugvinden met Zoek mijn?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
VanMoof failliet


Lees verder na de advertentie

De fietsenfabrikant VanMoof is officieel failliet verklaard. Wat betekent dat voor Zoek mijn, Apple’s app waarmee je je fiets van VanMoof terug kunt vinden?

VanMoof failliet

Waar menig VanMoof-eigenaar bang voor was, is nu toch gebeurd: VanMoof is failliet. De fietsenfabrikant uit Amsterdam moet na veertien jaar de deuren sluiten. De oorzaak: oplopende reparatiekosten door (te veel) gemankeerde tweewielers.

Dit veroorzaakt heel wat vragen, onder andere een specifieke vraag van bezorgde Apple-gebruikers: kan ik mijn fiets straks nog wel terugvinden in de Zoek mijn-app?

Zoek mijn VanMoof

Zoek mijn wordt sinds april 2021 door VanMoof ondersteund, en zit op de VanMoof S3, X3, A5 en S5. Door de functie kun je je VanMoof terugvinden met de Zoek mijn-app op je iPhone, iPad en Mac.


kooptip

VanMoof Zoek mijn

Gelukkig hebben we goed nieuws: dit blijft gewoon werken. De tracker in je fiets maakt geen verbinding met VanMoof’s eigen app of met het internet. Je koppelt hem via een knop op de fiets zelf (zie hier de instructies) met je iPhone en daarmee je Apple ID. Dit is dus onafhankelijk van VanMoof’s servers, mochten die door het faillisement offline gaan.

Andere vragen

Uiteraard zijn er meer vragen over VanMoof: daarvoor kun je terecht op de website van VanMoof. Een paar van de belangrijkste antwoorden: de app en servers blijven voorlopig draaien, alle reparaties zijn stopgezet en reserveonderdelen zijn de komende tijd niet beschikbaar.

Wil je op de hoogte blijven over de Zoek mijn-functionaliteit en ander Apple-nieuws? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!