Terug naar Apple maakt het criminelen én politie moeilijker om iPhone te kraken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple maakt het criminelen én politie moeilijker om iPhone te kraken

Door Laura Grootaarts14 juni 2018 09:462 min. leestijd0

Apple heeft bevestigd dat het in een toekomstige iOS-update nóg lastiger wordt om data te ontfutselen van je iPhone. Het is nog onduidelijk of dit gebeurt in een update van iOS 11 of in het compleet nieuwe iOS 12, maar hoe dan ook: er komt een zogenaamde ‘usb restricted mode’. Die maakt het criminelen en politie lastiger om in te breken in een iPhone of iPad.

USB restricted mode

Met de nieuwe functie wordt dataverkeer via de Lightning-poort onmogelijk als je telefoon in het laatste uur niet meer is ontgrendeld. Je kunt de Lightning-poort dan nog alleen maar gebruiken voor het opladen van je iPhone of iPad maar niet meer voor gegevensoverdracht.

iPhone 7 lightning

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo wordt het voor criminelen lastiger om in te breken in je toestel. Maar ook voor politie en andere wetshandhavers vormt het een obstakel. Gereedschappen als Grayshift waarmee je door een kwetsbaarheid in het systeem een eindeloos aantal pogingen kunt doen om de pincode te kraken, worden hiermee onbruikbaar gemaakt. Een uur is simpelweg te kort om de code te kunnen achterhalen.

Bescherming van de klant

Apple zegt dat ze hiermee hun klanten beschermen, vooral in landen waar de politie en inlichtingendiensten het wat minder nauw nemen met privacy. ‘We versterken constant de beveiliging in elk Apple-product om klanten te beschermen tegen hackers, identiteitsdieven en inbreuk op hun persoonlijke data’, aldus Apple tegen persbureau Reuters.

USB restricted mode

De nieuwe functie staat standaard niet ingeschakeld. In de bèta van iOS 12 is hij te activeren via Instellingen>Touch ID/Face ID en toegangscode>USB accessoires. Eerder doken aanwijzingen voor een dergelijke modus ook al op in de code van iOS 11.4: toen vond de blokkade niet al na een uur, maar pas na zeven dagen plaats.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar