Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze AI-functies maken je pdf-bestanden nóg beter

Auteur: iCreate
0 reacties
UPDF AI


Lees verder na de advertentie

UPDF is een van de bekendste apps om pdf-bestanden te bewerken, en dankzij de nieuwe AI-functies gaat dat gemakkelijker dan ooit.

UPDF ai

UPDF Editor

UPDF is een veelzijdige en krachtige tool om met pdf-bestanden te werken. Je kunt hiermee documenten lezen, annoteren, bewerken, synchroniseren, converteren, beveiligen, ordenen en er zelfs handtekeningen in plaatsen. Bovendien werkt het niet alleen op een pc en op Android-apparaten, maar ook op de besturingssystemen van Apple. Dat wil zeggen: iOS, iPadOS, en macOS.

UPDF voor de Mac (en pc) is onlangs nog geavanceerder geworden. Zo zijn er allerlei nieuwe functies die zijn aangedreven door de kunstmatige intelligentie (AI) ChatGPT. Daarmee kun je voortaan pdf-bestanden laten vertalen, samenvatten en om uitleg vragen. Je houdt zelf dus een stuk meer tijd over voor andere nuttige zaken. En in september komen deze functies ook naar iOS en Android.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Om de AI-functies te gebruiken, heb je wel een licentie voor UPDF Pro nodig. Eentje is genoeg – hiermee heb je op maximaal vier apparaten toegang tot UPDF Pro. Momenteel ontvang je zelfs tot wel 63% korting op een licentie. Aan het eind van dit artikel lees meer over de prijzen.

Bekijk de aanbieding

UPDF & AI

UPDF ai

Zeg je AI, dan zeg je tegenwoordig ChatGPT. Dit geavanceerde AI-model kan alles schrijven wat je van hem vraagt. Geef hem een commando en binnen een paar seconden ontvang je de perfecte tekst. Daar kun je zelf niet tegenop schrijven, en dus is de wereld in de ban van ChatGPT. Geen wonder dus dat steeds meer apps en diensten de chatbot in hun software integreren.

Inmiddels wordt UPDF voor pc en Mac dus ook aangedreven door ChatGPT, later in september zijn Android en iOS aan de beurt. Wat je eraan hebt? De app kan nu onder andere vertalingen voor je schrijven. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om handmatig een Engelstalig document naar het Nederlands te vertalen – UPDF doet het voortaan zelf. Ook helpt de app je bij het schrijven, herschrijven en nakijken van teksten.

UPDF is inmiddels zelfs zo behulpzaam, dat het je pdf-bestanden kan duiden. Vraag de app maar eens om een samenvatting van je pdf’jes te maken: binnen een paar seconden staat er al een tekst voor je klaar. En zit een bestand vol complexe of technische begrippen, dan kun je deze selecteren en om wat extra uitleg vragen.

Meer belangrijke functies

De AI-features zijn nieuw, maar wat kun je nog meer met UPDF? Hieronder hebben we een aantal handige functies op een rij gezet.

Bewerken & synchroniseren

UPDF ai

Heeft een pdf-bestand nog enkele aanpassingen nodig? Met UPDF kun je het gemakkelijk en uitgebreid bewerken. In iOS, iPadOS en op Android-apparaten kun je teksten en afbeeldingen aanpassen. En in de app voor Windows en macOS kun je ook nog linkjes en kop- en voetteksten bewerken. Door de ondersteuning voor iCloud worden alle wijzigingen die je maakt op al je apparaten toegepast.

Lezen & annoteren

UPDF annoteren

Bewerken gaat hand in hand met annoteren, dus biedt UPDF diverse tools om je bestanden op te fleuren of te verduidelijken. Het markeren of onderstrepen van teksten bijvoorbeeld. Maar je kunt ook allerlei extra elementen toevoegen. Denk aan kanttekeningen, notities, stempels, stickers en andere vormen. En niet te vergeten, je handtekening.

Ordenen

pdf organiseren adv

Een pdf dat je ontvangt of hebt gemaakt, wil je uiteraard ook fatsoenlijk kunnen lezen. Daar heeft UPDF de nodige functies voor. Orden bestanden zoals je zelf wilt: zet één pagina in beeld of zet er steeds twee naast elkaar, net als een boek. En wil je naar de volgende pagina klikken of scrollen? Je stelt het zelf in. Bovendien kun je een bestand weergeven als diapresentatie, mocht je je werk moeten presenteren.

Converteren

Een pdf-bestand kun je ook omzetten naar een ander bestandstype. Denk hierbij aan Word, Excel, CSV, PowerPoint, Text, RTF, HTML, XML, PDF/A, GIF, PNG, JPEG en BMP. Andersom werkt het ook: je kunt afbeeldingen en bestanden uit Word, Excel, PowerPoint en Visio converteren naar pdf.

Beveiligen

Bestanden met belangrijke of privacygevoelige gegevens verdienen wat extra beveiliging. Stel in dat geval een wachtwoord in. Alleen gebruikers die dit invoeren, krijgen toestemming om het bestand te openen. Of om het te bewerken, kopiëren of printen.

OCR

Op Macs met een Apple Silicon-chip kun je gebruikmaken van OCR, kort voor optische tekenherkenning. Heb je een pdf-bestand gevonden of ontvangen dat toch nog moet worden aangepast? Dan heb je deze techniek nodig. Het spoort teksten in je pdf’jes op en zet ze om, zodat je ze alsnog gemakkelijk kunt bewerken. De functie is compatibel met meer dan 38 talen, waaronder het Nederlands.

Formulieren

formulieren pdf

Bij het bewerken of maken van formulieren komt UPDF ook van pas. Je kunt zulke bestanden hier snel invullen, met dank aan tekstvelden, knoppen en andere hulpmiddelen. Geen gedoe dus met printen en weer inscannen of iets dergelijks. Verder kun je formulieren kopiëren, aanpassen, leegmaken, importeren en meer.

Ondersteuning

UPDF is beschikbaar voor Windows, macOS, iOS, iPadOS en de meeste Android-toestellen. Werk je op het ene toestel, dan vind je je bewerkingen ook terug op je andere apparaten. De AI-functies kun je momenteel alleen op een Mac of pc toepassen, maar later in september ook op iOS en Android. En die functies zijn wat ons betreft wel het hoogtepunt, want het samenvatten, vertalen en duiden van pdf-bestanden kost doorgaans veel tijd.

Bovendien is er een gratis versie van UPDF. Daarmee loop je wel veel features mis, waaronder alle AI-functies. Gelukkig is UPDF Pro hartstikke betaalbaar, want een jaarlicentie kost doorgaans € 49,99. En momenteel is die prijs flink gezakt.

UPDF Pro: nu met korting

Bestanden bewerken, annoteren, beveiligen – met UPDF til je je pdf’jes naar een hoger niveau. En met de AI-functies van UPDF Pro haal je voortaan écht alles uit je bestanden. Want de ondersteuning voor ChatGPT neemt veel werk van je over, en daardoor heb jij je taken voortaan sneller afgerond.

Een licentie voor UPDF Pro kost normaal gesproken € 49,99 per jaar, of je betaalt eenmalig € 99. Momenteel ben je echter veel goedkoper uit. Het jaarplan kost tijdelijk € 26,99, en ook het andere tarief is afgeprijsd. Ga je akkoord, dan kun je de licentie op vier apparaten tegelijk gebruiken. En zie je binnen dertig dagen toch af van je aankoop, dan zal UPDF het bedrag terugstorten.

Overigens viert UPDF deze kortingen met wat aantrekkelijke winacties. Sluit je voor 27 september een abonnement af, dan maak je kans op een tablet ter waarde van $ 599, en een smartwatch met een adviesprijs van $ 249. Maar UPDF geeft nog veel meer prijzen weg, waaronder een berg cadeaubonnen!

Bekijk de aanbieding