Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 2019

Wat de keynote-uitnodiging verklapt over de iPhone 11

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Uitnodiging iPhone keynote


Lees verder na de advertentie

Donderdag stuurde Apple de uitnodiging van de iPhone-keynote de deur uit: die is op dinsdag 10 september in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Omdat zo’n uitnodiging wel eens een hint bevat, kunnen we het niet laten om onze loep erbij te pakken. En hij is er hoor: een verwijzing naar de iPhone 11.

Uitnodiging iPhone keynote

Uitnodiging iPhone keynote

Op de uitnodiging staat het thema ‘By innovatie only’ met daarboven een gekleurd Apple-logo. Daarbij zijn andere tinten gebruikt dan bij Apple’s klassieke regenbooglogo …

Met de kleuren lijkt Apple te verwijzen naar de kleuropties van de nieuwe iPhone 11. Dit is de vermoedelijke naam van de opvolger van de iPhone XR. Volgens geruchten is het toestel verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: lavendel en groen. Kleuren die ook verwerkt zijn in het Apple-logo. Toeval?


kooptip

Ook kregen we een tip binnen van Robert Didderen. ‘Als je kijkt naar het onderste gedeelte van het keynote-logo zie je duidelijk een VR bril’, schrijft de lezer. ‘Dat verklaart ook de tekst Innovation. De kleuren leiden je dus af.’ Het kan zomaar dat Apple tijdens de keynote hier inderdaad iets over vertelt, want er duiken regelmatig aanwijzingen op waaruit blijkt dat Apple werk maakt van een AR-bril. Die zou in 2020 verschijnen.

Daarnaast kwamen er (zoals op onze iCreate-redactie) nog allerlei andere zinnige en minder zinnige theorieën voorbij:

  • ‘Het kleurige en transparante doet denken aan een aloude Mac … Komt er een Bondi Blue iPhone?!’
  • ‘iMac redesign confirmed’.
  • ‘iPhone 11 krijgt een coole transparante achterkant.”
  • ‘Ik zie eh, ik zie, waterverf voor een Apple Pencil op de nieuwe iPhone. iQuarel.’
  • ‘Het bewijs: het klassieke regenbooglogo maakt een comeback.’

De vindingrijkste theorie komt uit de pen van een redacteur van Popular Science. De lagen van het Apple-logo vertegenwoordigen de glazen elementen van de nieuwe camerasensor. Juist.

https://twitter.com/stanhoraczek/status/1167114872775159809

Op dinsdag 10 september weten we dus meer over de nieuwe iPhones . Doorgaans kun je de vrijdag erna de iPhones pre-orderen, dit jaar zou dat op 13 september zijn. Een week later liggen de iPhone 11 en iPhone 11 Pro dan in de winkels, of worden ze bij je bezorgd. Dankzij concrete geruchten weten we al een heleboel over de nieuwe iPhones. De duurste oled-toestellen krijgen bijvoorbeeld een drievoudige camera en tweezijdig draadloos opladen. Ook de opvolger van de iPhone XR krijgt er een cameralens bij.

Welke hints zie jij in de uitnodiging?