Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone kwijt? Met iOS 15 traceer je hem zelfs als de batterij leeg is

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
uitgeschakelde iPhone vinden


Lees verder na de advertentie

Is je iPhone zoek? Dan kun je hem al traceren via de Zoek mijn-app, maar dan moet je toestel wel aan staan. Vanaf iOS 15 is dat geen vereiste meer. Ook als je iPhone is uitgeschakeld of de batterij leeg is, kun je de locatie opsporen. Althans: bij de nieuwste iPhones.

Uitgeschakelde iPhone traceren in iOS 15

Vanaf iOS 15 worden ook Apple-apparaten die zijn uitgeschakeld, gevolgd door het Zoek mijn-netwerk. Dit netwerk bestaat uit de honderden miljoenen Apple-apparaten die er wereldwijd zijn. Anoniem geven ze de locatie van het apparaat door, ook als ze niet verbonden zijn met internet.

Helaas werkt de nieuwe functie alleen met iPhones die zijn voorzien van de U1-chip. Dit zijn de iPhone 11 (Pro) en iPhone 12 (Pro). De U1-chip maakt gebruikt van Ultra Wideband-technologie (UWB), wat nodig is om iPhones die uit staan te lokaliseren.

iPhone vinden als de batterij leeg is

Dat zelfs een lege iPhone in staat is om zijn locatie door te geven, komt doordat de accu van de iPhone na het uitschakelen in feite niet helemaal leeg is. Hierdoor geeft het scherm nog het lege batterij-icoon weer – en kan het zeer energiezuinige UWB nog zijn werk doen. Wel is het onduidelijk voor hoe lang dit kan, want er komt een moment dat de iPhone-batterij écht leeg is.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wat wel zeker is, is dat het een geweldige iOS 15-functie is. Er zijn veel situaties geweest waarin mensen hun iPhone kwijtraken, maar deze niet kunnen vinden omdat de batterij leeg is – of de dief hem snel heeft uitgeschakeld. De Zoek mijn-app toont dan alleen de locatie die voor het laatst bekend was. Vanaf iOS 15 laat de kaart in deze gevallen dus de live locatie zien.

Wekelijks iPhone-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone vinden als hij gewist is

Een andere nieuwe functie is dat iPhones vanaf iOS 15 ook kunnen worden gevonden als ze zijn gewist. Het was altijd al mogelijk om je iPhone op afstand (via www.icloud.com) te wissen, zodat je voorkomt dat de vinder met je gevoelige gegevens aan de haal gaat. Dit had echter één groot nadeel: vanaf dit moment kon je de locatie van je iPhone niet meer traceren.

Vanaf iOS 15 blijf je de locatie dus ook zien nadat je de iPhone gewist hebt. Bovendien is de iPhone nog steeds naar jou herleidbaar. Probeert een dief je iPhone te verkopen, dan krijgt de potentiële koper op het Hallo-scherm te zien dat het apparaat van jou is en hij kan worden getraceerd.

Wil je meer weten over de nieuwe functies van iOS 15? Neem een kijkje in ons dossier: