Terug naar iPhone kwijt? Met iOS 15 traceer je hem zelfs als de batterij leeg is
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone kwijt? Met iOS 15 traceer je hem zelfs als de batterij leeg is

Door Koen van Ekeren23 juli 2021 10:183 min. leestijd0

Is je iPhone zoek? Dan kun je hem al traceren via de Zoek mijn-app, maar dan moet je toestel wel aan staan. Vanaf iOS 15 is dat geen vereiste meer. Ook als je iPhone is uitgeschakeld of de batterij leeg is, kun je de locatie opsporen. Althans: bij de nieuwste iPhones.

Uitgeschakelde iPhone traceren in iOS 15

Vanaf iOS 15 worden ook Apple-apparaten die zijn uitgeschakeld, gevolgd door het Zoek mijn-netwerk. Dit netwerk bestaat uit de honderden miljoenen Apple-apparaten die er wereldwijd zijn. Anoniem geven ze de locatie van het apparaat door, ook als ze niet verbonden zijn met internet.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Helaas werkt de nieuwe functie alleen met iPhones die zijn voorzien van de U1-chip. Dit zijn de iPhone 11 (Pro) en iPhone 12 (Pro). De U1-chip maakt gebruikt van Ultra Wideband-technologie (UWB), wat nodig is om iPhones die uit staan te lokaliseren.

iPhone vinden als de batterij leeg is

Dat zelfs een lege iPhone in staat is om zijn locatie door te geven, komt doordat de accu van de iPhone na het uitschakelen in feite niet helemaal leeg is. Hierdoor geeft het scherm nog het lege batterij-icoon weer – en kan het zeer energiezuinige UWB nog zijn werk doen. Wel is het onduidelijk voor hoe lang dit kan, want er komt een moment dat de iPhone-batterij écht leeg is.

Wat wel zeker is, is dat het een geweldige iOS 15-functie is. Er zijn veel situaties geweest waarin mensen hun iPhone kwijtraken, maar deze niet kunnen vinden omdat de batterij leeg is – of de dief hem snel heeft uitgeschakeld. De Zoek mijn-app toont dan alleen de locatie die voor het laatst bekend was. Vanaf iOS 15 laat de kaart in deze gevallen dus de live locatie zien.

Wekelijks iPhone-tips in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone vinden als hij gewist is

Een andere nieuwe functie is dat iPhones vanaf iOS 15 ook kunnen worden gevonden als ze zijn gewist. Het was altijd al mogelijk om je iPhone op afstand (via www.icloud.com) te wissen, zodat je voorkomt dat de vinder met je gevoelige gegevens aan de haal gaat. Dit had echter één groot nadeel: vanaf dit moment kon je de locatie van je iPhone niet meer traceren.

Vanaf iOS 15 blijf je de locatie dus ook zien nadat je de iPhone gewist hebt. Bovendien is de iPhone nog steeds naar jou herleidbaar. Probeert een dief je iPhone te verkopen, dan krijgt de potentiële koper op het Hallo-scherm te zien dat het apparaat van jou is en hij kan worden getraceerd.

Wil je meer weten over de nieuwe functies van iOS 15? Neem een kijkje in ons dossier:

Meer weten over iOS 15?
Bekijk dit dossier
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar