Terug naar Twitter wil limiet van 280 tekens verhogen naar 4000
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Twitter wil limiet van 280 tekens verhogen naar 4000

Door Koen van Ekeren12 december 2022 16:142 min. leestijd0

Twitter een microblogwebsite? Als het aan Elon Musk ligt moet een half boekwerk in één tweet straks ook kunnen. De nieuwe eigenaar wil de 280-tekenliet oprekken naar de 4000 tekens.

Twitter blog

Twitter: 4000 tekens in één tweet

‘Elon is het waar dat Twitter het aantal karakters gaat verhogen van 280 naar 4000?’, twittert een gebruiker naar de nieuwe eigenaar van het social mediaplatform. ‘Ja’, antwoordt Musk, zonder meer informatie te geven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerdere tweets van Musk suggereerden nog dat de miljardair het voor gebruikers gemakkelijker wil maken om grote teksten op te splitsen in meerdere tweets, die deel uitmaken van een thread. Nu lijkt Musk te kiezen voor een simpelere oplossing: het verhogen van de tekenlimiet.

Oorspronkelijk begon Twitter met een limiet van 140 tekens, maar het bedrijf verdubbelde dit in 2017 naar 280. De verhoging leverde toen al kritiek op, want het zijn de korte boodschappen die Twitter zo uniek maken.

Van microblog naar essay

Een bericht met 280 tekens is nog bondig te noemen, maar in 4000 kun je een klein essay kwijt, zo illustreert de onderstaande tweet. Gaan we er vanuit dat een gemiddeld woord ongeveer 5 tot 6 tekens lang is, dan bevat een tekst van 4000 tekens ongeveer 650 tot 800 woorden. Met moeite past dat op twee A4’tjes.

Wanneer je een tweet met 4000 tekens kunt posten (en of het plan het überhaupt haalt) is niet duidelijk. De verandering is een van de vele wijzigingen die Musk wil doorvoeren, sinds hij het bedrijf eind oktober overnam. Nieuw zijn onder meer de Twitter Blue-abonnementen, die maandag opnieuw worden gelanceerd.

Lees ook:Taalfout in je tweet? Straks kun je je Twitter-bericht bewerken

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar