Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Taalfout in je tweet? Straks kun je je Twitter-bericht bewerken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Twitter op iPhone


Lees verder na de advertentie

Heb je een gênante taalfout gemaakt in een tweet? Of wil je je bewoordingen achteraf nog iets nuanceren? Op Twitter een bericht bewerken kan nu nog niet. Er zit dus niets anders op dan de tweet verwijderen. Maar binnenkort komt er dan eindelijk een bewerkknop!

Twitter-bericht bewerken

Twitter heeft op Twitter (tsja, waar anders?) bekendgemaakt dat ze werken aan een bewerkknop voor het achteraf aanpassen van tweets. Twitter-gebruikers vragen daar al jaren naar. Op 1 april kondigde Twitter de bewerk-knop ook al aan, maar dat werd toen natuurlijk niet geloofd.

Het is nog niet duidelijk wanneer je je tweets daadwerkelijk kunt gaan bewerken. De functie zal eerst getest worden onder abonnees van Twitter Blue, een betaalde dienst die op die moment beschikbaar is in Amerika, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Weet Elon Musk hier meer van?

‘No, we didn’t get the idea from a poll’, zo is te lezen in de tweet. Hiermee wordt verwezen naar een tweet van Elon Musk: hij plaatste onlangs een peiling over zo’n bewerkingsoptie. Musk is sinds kort de grootste aandeelhouder van Twitter, hij is eigenaar van 9,2 procent van de aandelen. Maar dat zou volgens de Twitter-ontwikkelaars niks te maken hebben met de nieuwe optie.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!