Terug naar Mysterieuze iPhones gespot in bèta’s: welke modellen zijn het?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mysterieuze iPhones gespot in bèta’s: welke modellen zijn het?

Door Annemiek Lourensen9 augustus 2023 10:123 min. leestijd2

In de bèta’s van tvOS 17 zijn verwijzingen naar allerlei mysterieuze iPhones gespot. Om welke modellen gaat het? En wat onthullen de verwijzingen over deze iPhones?

tvOS 17 iPhones gespot

tvOS 17: iPhones gespot

De zes iPhones werden gespot door het Twitter/X-account @aaronp612. Volgens hem waren de eerste vier toegevoegd in de eerste bèta van tvOS 17, maar werden ze pas gespot in de vierde bèta. Sindsdien heeft Apple ze weer uit de code gehaald, wat erop duidt dat dit niet de bedoeling was.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De eerste vier modellen werden aangeduid met de volgende identificatiecodes:

  • iPhone15,4
  • iPhone15,5
  • iPhone16,1
  • iPhone16,2

In de vijfde bèta van tvOS 17 heeft hij nog eens twee onbekende iPhone-modellen gevonden. De identificatiecodes zijn als volgt:

  • iPhone14,1
  • iPhone14,9

De cijfers in de identificatiecodes refereren naar de processor die de iPhone heeft. Elke iPhone heeft namelijk zo’n code. Kijk maar naar de iPhone 13 (Pro), iPhone 14 en iPhone SE 2022: deze hebben allemaal een A15 Bionic-chip en worden daardoor stuk voor stuk geïdentificeerd met een variant op de code ‘iPhone14,x’. De iPhone 14 Pro is juist uitgerust met een nog geavanceerdere A16 Bionic-chip, en heeft daarom de identificatiecode in de trant van ‘iPhone15,x’.

iPhone 15?

De eerste vier codes in tvOS 17 refereren naar alle waarschijnlijkheid naar de vier modellen van de aankomende iPhone 15 line-up. ‘iPhone15,4’ en ‘iPhone15,5’ zijn in dat geval de iPhone 15 en iPhone 15 Plus. En gezien die codes overlappen met die van de iPhone 14 Pro, krijgen ze een A16 Bionic-chip.

Identificatiecodes voor iPhones met het getal 16 erin hebben we nooit eerder gezien. Deze modellen krijgen dus een nieuwe en nog betere chip, en dat moet wel de langverwachte A17 Bionic-chip zijn. Die is ongetwijfeld weggelegd voor Apple’s luxe smartphones, dus ‘iPhone16,1’ en ‘iPhone16,2’ verwijzen vast naar de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Nog twee iPhones

Het houdt niet op, want hetzelfde account heeft in de vijfde bèta van tvOS 17 dus nog eens twee onbekende iPhone-modellen gevonden. Die zijn eigenlijk nog veel mysterieuzer. Ze worden namelijk aangeduid met de identificatiecodes ‘iPhone14,1’ en ‘iPhone14,9’, en het cijfer 14 wordt geassocieerd met de A15 Bionic-chip.

Welke smartphones dit zijn? Het is ons een raadsel, al zijn er wel wat theorieën. Zo hoopt Michael Burkhardt dat de iPhone SE 2022 en iPhone 13 mini (die beide een A15 Bionic-chip hebben) opnieuw worden uitgebracht, maar dan met een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning. Dat lijkt ons zeer onwaarschijnlijk. Wij verwachten dat het simpelweg een fout is, en dat dit overgebleven codes zijn die Apple uiteindelijk nooit heeft gebruikt. Al klinkt die theorie wel veel spannender.

iPhone 15 release

Welke iPhones het ook zijn: de meeste daarvan zien we volgende maand al. Dan vindt namelijk het volgende Apple-event plaats, en daar wordt de iPhone 15 line-up officieel onthuld. Inmiddels wordt er zelfs al hevig gespeculeerd over de datum van het iPhone 15-event. Wil je op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Roy
Lezer
Roy

Ik heb een vraag: als ik op bv mijn macbook spotify luisterde, dan zag ik dat ook op iphone en ipad.

Nu ben ik overgestapt naar apple music. Als ik daar op mijn macbook of ipad een nummer of cd luister, dan zie ik dat niet op de andere devises. Sterker nog, ik kan op iphone een ander nummer luisteren.

Doe ik iets verkeerds? Of is dat eenmaal zo bij apple music?

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Bij Spotify zie je de andere devices waar je muziek op draait door middel van Spotify Connect. Een soortgelijke functie ontbreekt bij Apple Music.

Wel kun je van sommige apparaten, zoals de HomePod en Apple TV, zien wat ze afspelen vanaf je iPhone. Open hiervoor het bedieningspaneel (swipe van rechtsboven naar beneden), houd de muziekbediening rechtsboven even ingedrukt, en kies ‘Bedien andere luidsprekers en tv’s’.