Terug naar iOS 13 downgraden: zo ga je met je iPhone terug naar iOS 12
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 13 downgraden: zo ga je met je iPhone terug naar iOS 12

Door Koen van Ekeren23 september 2019 10:392 min. leestijd3

Het is een erg gave update: iOS 13. Het besturingsysteem brengt allerlei grotere en kleinere nieuwe functies met zich mee. Bovendien maakt iOS 13 je iPhone ook sneller. We kunnen het ons dan ook bijna niet voorstellen dat je terug wilt naar de vorige versie, maar er zijn altijd mensen voor wie een grote update de nodige problemen oplevert. Wat je dan kunt doen is iOS 13 downgraden naar iOS 12.

iOS 13 downgraden

iOS 13 downgraden

Wil je van iOS 13 naar iOS 12? Dan moet je niet te lang wachten; meestal kan het downgraden tot ongeveer twee weken na de iOS-release. Dit betekent dat je tot ongeveer 3 oktober hebt om terug te gaan naar iOS 12.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Terug naar iOS 12 in 7 stappen

  1. Open iTunes en zorg dat de laatste versie van iTunes is geïnstalleerd.
  2. Ga naar de website ipsw.me. Klik op ‘iPhone’ en kies het model dat je hebt. Naast één van de groene vinkjes zie je iOS 12.4.1 staan. Klik hierop en kies ‘Download’. Je downloadt nu een IPSW-bestand van iOS 12, dat je straks nodig hebt. Staat er geen groen vinkje naast iOS 12.4.1? Dan betekent dit helaas dat het terugzetten naar iOS 12 niet meer mogelijk is.
  3. Schakel ‘Vind mijn iPhone’ uit. Dit doe je door de Instellingen-app te openen en boven op je naam te tikken. Kies ‘iCloud>Zoek mijn iPhone’. Zet de schakelaar achter ‘Zoek mijn iPhone’ of grijs en voer je Apple ID in.
  4. Sluit je iPhone met een Lightning-kabel aan op je Mac of Windows-pc. Open iTunes en klik bovenaan op het iPhone-icoontje.
  5. Klik terwijl je de Option-toets ingedrukt hebt op ‘Herstel iPhone’. Bij een Windows-computer houd je intussen de Shift-knop ingedrukt.
  6. Selecteer het iOS 12.4.1 IPSW-bestand dat je bij stap 2 gedownload hebt en klik op ‘Open’.
  7. Start de installatie door op ‘Herstel’ te klikken. Je iPhone of iPad gaat nu terug naar iOS 12.

iPadOS downgraden

Wil je straks met je iPad terug van iPadOS naar iOS 12? Dan ga je bijna hetzelfde te werk als bij de bovenstaande stappen. Bij stap 2 kies je echter voor je iPad-model en je schakel ‘Zoek mijn iPad’ uit.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Paul
Lezer
Paul

Ios 13 knap waardeloos weer veel gebreken en weinig vernieuwingen waar je iets aan hebt, dus stop met onnzinnige vernieuwingen!!!!!

Harm Jan
Lezer
Harm Jan

De I phone SE van mijn dochter is totaal onbruikbaar na de installatie van de IOS 13 upgrade. Apps werken niet meer. Wat moet ik doen? En waarom maakt Apple alles nog steeds zo ingewikkeld. Reden voor mij en mijn vrouw om nooit meer een I phone te nemen.

Frank
Lezer
Frank

Beste Harm Jan ik heb ook een probleem met de iphone SE van m’n dochter, na de update na ios 13 stopte de iphone alsof de batterij leeg was, met draaiend rondje, terwijl die feitelijk nog niet leeg was, om vervolgens niet meer op te starten en niet meer op te laden, althans hij blijft zwart en reset knopjes biedt geen oplossing