Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

SwitchBot S10: deze robot stofzuigt, mopt én maakt zichzelf schoon

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Switchbot s10

Wat is er nog beter dan een huishoudrobot die je huis keurig schoonmaakt? Een huishoudrobot die ook zichzelf schoonmaakt! De SwitchBot S10 is een robotstofzuiger met dweilfunctie waar je geen omkijken naar hebt – hij regelt het allemaal zelf. Over een paar maanden ligt hij in de winkels; de hoogste tijd voor een kennismaking.

Lees verder na de advertentie

SwitchBot S10: handsfree huishoudrobot

Huishoudrobots maken je het leven een stukje gemakkelijker. Je hoeft niet meer zelf te stofzuigen, vegen, moppen of dweilen. Maar je moet wel het een en ander doen om de gemiddelde robot tevreden te houden. Het bakje met stof moet geleegd worden, de tank met water ververst, het dweiltje moet in de wasmachine – zo blijf je bezig. Maar met de SwitchBot S10 gaat ook dat allemaal helemaal automatisch. Je zou dit de eerste handsfree huishoudrobot kunnen noemen.

Slimme stofzuiger en mop

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De SwitchBot stofzuigt je huis en deponeert vuil en stof na elke schoonmaakbeurt in een stofzuigerzak van maar liefst 4 liter. De robot kan uit de voeten met alle mogelijk ondergronden en navigeert op basis van LiDAR en kunstmatige intelligentie. Heb je huisdieren? Geen probleem: De S10 heeft een groter luchtkanaal, en haren en andere vuiligheid worden in een rechte lijn de stofzak in gezogen. Dit voorkomt haar- en stofballen.

Maar de SwitchBot S10 is pas echt geniaal als het gaat om de dweilfunctie. Hij is voorzien van een waterstation, uitgerust met twee leidingen. Eén leiding is verbonden met schoon water, de tweede met het riool. Zodra de robot is aangesloten op de waterleidingen, functioneert het op een vergelijkbare manier als een wasmachine of vaatwasser: hij kan zelf schoon water bijvullen en het vieze water afvoeren.

Zelfreinigende robot

De SwitchBot S10 heeft een interne rollerborstel-mop die constant wordt schoongemaakt en uitgewrongen: geen stilstaand water dus, oftewel: geen vieze, natte mop die gaat stinken. De stofzuigerzak zul je uiteindelijk moeten vervangen, maar pas na 70 dagen – en zonder vieze handen te krijgen. Vergelijk dat maar eens met het minuscule opvangbakje van de gemiddelde stofzuigerrobot. De SwitchBot is bovendien nog verkrijgbaar in combinatie met een luchtbevochtiger: dankzij het automatische bijvul- en afvoersysteemkan de S10 ook automatisch schoon water leveren aan deze luchtbevochtiger.

Ondersteuning voor Siri en meer

De SwitchBot S10 kan uit de voeten met Siri opdrachten, Google Home en Alexa. Matter staat op de planning, maar Matter zelf moet eerst ondersteuning gaan bieden voor robotstofzuigers. Zodra deze ondersteuning er is, kun je de robot besturen vanuit de app Woning op je iPhone, iPad en Mac, en opnemen in je verschillende scenario’s.

Enorm succes op Kickstarter

De SwitchBot 10 is aangekondigd tijdens de IFA 2023 en trok daar bijzonder veel aandacht. Momenteel maakt de Bot furore op Kickstarter, een online crowdfundingplatform waar mensen hun projecten en ideeën kunnen presenteren en financiering kunnen zoeken. Hier heeft het project het streefbedrag al vele malen overtroffen en gaat dus zeker verschijnen. Wil je dat de SwitchBot straks ook rondjes rijdt in jouw huis? Steun het project – en krijg dan meteen ook flink wat korting.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? In de video hieronder zie je hem alvast in actie: