Terug naar Google plaatst ‘Switch to Android’-app in de App Store (maar het is nog geheim)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google plaatst ‘Switch to Android’-app in de App Store (maar het is nog geheim)

Door Maurice Snijders14 april 2022 16:312 min. leestijd0

Google heeft in alle stilte een iPhone-app ontwikkeld die je moet helpen om over te stappen naar Android: Switch to Android. De app staat al in de App Store, maar is momenteel alleen te vinden via de directe link. Wanneer je de app daadwerkelijk met je iPhone in de App Store kunt vinden, is nog niet bekend.

Switch to Android

Switch to Android

Omdat je als iCreate-lezer deze app natuurlijk nóóit gaat downloaden, vatten we graag je voor je samen wat er mogelijk is met deze app. De app is bedoeld om zoveel mogelijk belangrijke data van je iPhone op een snelle en veilige manier over te zetten naar je Android-toestel. Dat gebeurt draadloos via WiFI Direct. Verbinding maken moet uiteindelijk eenvoudig gaan door het scannen van een QR-code, maar die functie werkt momenteel nog niet. Vooralsnog is het ook alleen mogelijk om lokaal opgeslagen data over te zetten. Het overzetten van foto’s en video’s van de iCloud naar Google Foto’s volgt in een later stadium.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

switch to android

Switch to Android website

De app mag dan helemaal nieuw zijn, het doel ervan is dat niet. Google heeft al langer een Switch to Android website, waar je een stappenplan van vier stappen vindt voor het overzetten van al je gegevens naar een Android-toestel. Je maakt dan een back-up van de gegevens op je iPhone in Google Drive, die vervolgens op je Android-toestel beschikbaar zal zijn. De nieuwe app doet niet veel anders, maar maakt het proces wel weer een stukje makkelijker.

Gespiekt bij Apple

Het idee van Googles nieuwe app is in meer of mindere mate afgekeken van Apple. Er staat immers al meer dan vijf jaar een ‘Stap over op iOS‘-app in Google Play. Deze Apple-app helpt je bij het overzetten van contacten, berichten, foto’s, video’s, favorieten en dergelijke van je Android-toestel naar je iPhone. De ‘Switch to Android’-app was dus al lang te verwachten.

Stap over op iOS

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Maurice Snijders

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar