Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

Gelekt! Dit zijn de specificaties van de iPhone 12 en 12 Pro

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
iPhone 12 Pro verbeteringen


Lees verder na de advertentie

Volgens de laatste geruchten krijgen alle versies van de iPhone 12 een oled-display. Nu zijn voor het eerst de resoluties van deze beeldschermen gelekt, net als de fabrikanten ervan en overige specificaties van de iPhone 12-modellen. Deze hebben wij verkregen via Ross Young, een gerenommeerde analist op het gebied van displays.

Op de hoogte blijven van alle geruchten rondom de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Eerder hebben we al geleerd dat er dit jaar vier nieuwe iPhone-varianten uitkomen. Een kleine en een grote iPhone 12, en een kleine en een grote iPhone 12 Pro. Volgens de lijst hebben al deze iPhones een oled-display.

Specificaties iPhone 12 en iPhone 12 Max


kooptip

We beginnen met de kleine iPhone 12. Deze krijgt een 5,4-inch scherm met 2340 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 475 ppi. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van de zogeheten Y-OCTA-displaytechniek van Samsung. Hierbij wordt de touchsensor direct op het oled-scherm geplakt, waardoor het scherm dunner kan worden.

De iPhone 12 Max krijgt een 6,1-inch led-scherm met 2532 x 1170 resolutie en 460 ppi. Het wordt gemaakt wordt door BOE en LG Display. Deze fabrikanten beschikken niet over de Y-OCTA-techniek – de schermen houden hier dus een aparte laag voor de touchsensor en zijn iets dikker.

iPhone 12 specificaties

Specificaties iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max

In tegenstelling tot zijn directe voorganger krijgt de iPhone 12 Pro een 6,1-inch scherm. Qua resolutie en pixeldichtheid komt het overeen met het scherm van de iPhone 12 Max: 2532 x 1170 en 460 ppi. Samsung produceert het scherm, maar de verwachting is dat deze iPhone geen dunner scherm met Y-OCTA krijgt. Wel wordt het de eerste iPhone die 10-bit kleurweergave ondersteunt. Heel kort door de bocht is hiermee een natuurgetrouwere kleurweergave mogelijk. Ook is er sprake van ondersteuning voor XDR (Extreme Dynamic Range) en 120Hz ProMotion. Eerstgenoemde techniek kennen we van Apple’s professioneel beeldscherm en zorgt voor ongekende helderheid op schermen, de tweede techniek stamt van de de iPad en zorgt voor een vloeiendere weergave. Bij beide technieken is het de vraag of deze niet te veel energie vragen van de kleine iPhone-accu.

De iPhone 12 Pro Max krijgt ten slotte een 6,7-inch scherm met een resolutie van 2778 x 1284 pixels en 458 ppi. Dat scherm krijgt wel Y-OCTA en 10-bit kleurweergave, evenals ondersteuning voor XDR en 120Hz ProMotion. Het high-end model dus en waarschijnlijk de duurste iPhone ooit.

Vertraging in de productie

De planning van de nieuwe iPhones heeft nu al een vertraging van zo’n zes weken opgelopen. De productie begint waarschijnlijk pas eind juli. Grote kans dus dat de iPhone 12 en 12 Pro pas in oktober gelanceerd worden.

Meer weten over alle geruchten rondom de iPhone 12? Lees ons uitgebreide dossier.

Via: MacRumors