Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
nieuws iPhone iPhone 12 (Pro)

‘iPhone 12 Pro krijgt ProMotion-scherm en betere zoom’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 12 Pro verbeteringen


Lees verder na de advertentie

De iPhone 12 Pro krijgt zeer waarschijnlijk een iPad Pro-achtig ontwerp, zo bleek uit eerdere betrouwbare geruchten. Het lijkt er nu op dat dit niet het enige is wat het aankomende vlaggenschip van de tablet leent, want een nieuw gerucht stelt dat de iPhone 12 Pro over hetzelfde ProMotion-scherm beschikt. Daarnaast krijgt Apple’s nieuwe toptoestel een verbeterd Face ID en 3x optische zoom.

iPhone 12 Pro: ProMotion-scherm

Het gerucht komt af van de wisselend betrouwbare Apple-lekker Was Weinbanch, die zijn informatie deelde met YouTube-kanaal EverythingApplePro. De video geeft aan dat de iPhone 12 Pro een ProMotion-scherm krijgt met een verversingssnelheid van 120 Hz – net zoals de iPad Pro heeft.

Tot nu toe had de iPhone een verversingssnelheid van 60 Hz. De verdubbeling van de snelheid maakt de iPhone nog wat vloeiender, wat je bijvoorbeeld bij het scrollen en swipen gaat merken. Het is niet de eerste keer dat we dit gerucht horen; eerder maakte het Taiwanese DigiTimes er al melding van. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een scherm van een smartphone zich zo snel ververst.

Batterij


kooptip

Een hoge verversingssnelheid heeft wel een nadeel: het vraagt meer van de batterij. Om de batterij te sparen zou de verversingssnelheid net als bij de iPad Pro dynamisch zijn. Dit betekent dat het scherm varieert tussen 60 Hz en 120 Hz.

Verder zou Apple de capaciteit van de accu willen vergroten, zodat de levensduur van de batterij er niet op achteruit gaat. Volgens Weinbach krijgt de grootste 6,7-inch iPhone 12 Pro Max een batterijcapaciteit van liefst 4400 mAh. Dat is beduidend meer dan de 3969 mAh van de grootste iPhone tot nu toe: de iPhone 11 Pro Max.

Face ID en camera

EverythingApplePro rekent verder op verbeteringen aan Face ID. Naar verluidt zou de technologie voor gezichtsherkenning een bredere kijkhoek ondersteunen. Dit betekent dat je minder boven de iPhone hoeft te hangen als je vergrendelde toestel plat op tafel ligt.

Verder verbetert Apple de camera. Er komt een nieuwe LiDAR-dieptesensor, die onder meer gebruikt wordt om de autofocus te verbeteren. Bovendien gaan portretfoto’s erop vooruit. Ook zou het mogelijk zijn om 3x optisch te zoomen; nu is 2x optisch zoomen mogelijk. Hierdoor kun je nog beter zoomen op je onderwerp, zonder dat dit gepaard gaat met kwaliteitsverlies.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste geruchten over de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: