Terug naar Vanaf 2021 ‘updateplicht’ voor slimme apparaten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Vanaf 2021 ‘updateplicht’ voor slimme apparaten

Door Laura Grootaarts24 december 2019 13:332 min. leestijd0

Verkopers van onder meer telefoons en tv’s krijgen in de toekomst te maken met een ‘updateplicht’. Nu komt het regelmatig voor dat producten al snel geen updates meer krijgen en dan snel verouderd zijn.

iPhone update

Slimme apparaten: updateplicht vanaf 2021

Het kabinet heeft een wetsvoorstel ingediend over deze kwestie, in navolging van de Europese regelgeving. Nu is de updateplicht er nog niet, waardoor consumenten niet goed weten wat ze van apparaten kunnen verwachten. En een slim apparaat dat je niet meer kunt bijwerken, voelt al snel juist wat dommig aan. Het is de bedoeling dat een iPhone of ander smart apparaat ‘minimaal blijft functioneren op hetzelfde niveau als ten tijde van de aankoop’. Dat betekent dat er regelmatig updates moeten verschijnen – vanaf 2021 zou het zover moeten zijn.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wat betekent dit voor Apple?

Bij slimme televisies kan het zomaar gebeuren dat een bepaalde app van de ene op de andere dag niet meer ondersteund wordt. Bij smartphones zijn updates vaak om veiligheidsredenen nodig. Fabrikanten van Android-toestellen zijn er berucht om dat ze telefoons maar voor een heel korte periode voorzien van updates.

Bij bijvoorbeeld Apple’s iPhone valt het overigens allemaal reuze mee. Apple staat er juist bekend om dat het nieuwste besturingssysteem nog draait op vrij oude toestellen. Zo kan de iPhone 6s (Plus) uit 2015 nog uit de voeten met iOS 13, wat nog zeker tot september volgend jaar actueel zal blijven. Apple heeft in 2019 zelfs ook nog verschillende updates uitgebracht voor nog veel oudere iPhones. Die hebben daarmee geen nieuwe functies gekregen, maar zijn wel weer helemaal up-to-date als het gaat om veiligheidsaspecten. Lees hierover ook ons artikel Hoelang gaat een iPhone mee?

Bron: overheid. nl

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar