Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

5 handige tips voor Siri op de Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Siri Mac tips


Lees verder na de advertentie

Siri op de iPhone vragen we de hemd van het lijf. Maar wist je dat je Siri ook op de Mac kunt gebruiken? Bijvoorbeeld om documenten te zoeken in Finder. Of voor het vinden van informatie op internet. Deze tips komen daarbij goed van pas!

Deze tips stonden in iets andere vorm in iCreate.

1. Bewaar belangrijke zoekopdrachten

Bij sommige vragen die je stelt aan Siri, verschijnt in de rechterbovenhoek van het antwoord een plusje. Hiermee voeg je de deze vraag toe aan het Berichtencentrum. Het resultaat is dan altijd terug te vinden in het tabblad Vandaag. Het wordt steeds automatisch bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand van zaken.

2. Schermafbeelding


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Snel een screenshot van je resultaat maken? Zet je cursor op de titel van het resultaat – in dit geval ‘afbeelding zoeken op web’ en sleep het dan zo je bureaublad op. Het wordt daar opgeslagen in de vorm van een .png-bestand.

3. Drag & drop

Je kunt de resultaten uit het venster slepen naar de plek waar je ze nodig hebt. Afbeeldingen bijvoorbeeld, sleep je zó naar je bureaublad. Of naar een ander venster in Finder. Of in Pages of in een mail. Het is maar net waar je het nodig hebt.

4. Openen

Dubbelklik op een van de resultaten om het te openen. In het geval van deze afbeeldingen gaat dat via Safari. Het weerbericht brengt je naar een weersite, Finder-documenten worden meteen geopend.

5. Verander je zoekopdracht

Ook op je Mac komt het soms voor dat Siri je niet goed begrijpt. Je hoef je vraag niet te herhalen. Klik op de vraag die je zojuist aan Siri gesteld hebt. Siri schotelt je dan meestal een aantal alternatieven voor, onder het mom van ‘Zei je misschien …’. Blijven deze suggesties achterwege of staat de juiste vraag er alsnog niet tussen? Dan kun je de vraag ook meteen aanpassen, gewoon door te typen. Je kunt dan een kleine aanpassing doen, of een compleet nieuwe vraag invoeren.