Terug naar ‘iTunes valt uiteen in losse apps voor TV, muziek en meer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iTunes valt uiteen in losse apps voor TV, muziek en meer’

Door Laura Grootaarts11 april 2019 09:592 min. leestijd2

Is het einde van iTunes dan eindelijk nabij? Het is heel goed mogelijk dat bij het programma in de volgende versie van macOS wordt opgeknipt in verschillende apps, meent ontwikkelaar Steve Throughton-Smith.

Muziek, podcasts, tv, boeken

iTunes valt uiteen

iTunes was van oorsprong vrij eenvoudige muziekspeler, maar in de loop der jaren heeft Apple er steeds meer functies in gestopt. Films, TV-programma’s, podcasts, audioboeken en nog veel meer: het werd allemaal op een hoop gegooid, wat de boel er bepaald niet overzichtelijker op heeft gemaakt. Nu wordt het tijd om de boel op te splitsen. Het zou heel goed kunnen dat het bij de volgende versie van macOS (te verschijnen in september) al zover is.

Apple kondigde tijdens de keynote vorige maand al aan dat de honderdduizenden films en tv-series die nu nog beschikbaar zijn in iTunes, verhuizen naar de compleet vernieuwde TV-app. Dze app is dit najaar beschikbaar op de Mac, en daarmee wordt de ontmanteling van iTunes dus al ingezet. De TV-app wordt overigens ook de plek waar je Apple’s nieuwe streamingdienst Apple TV+ vindt.

Meer weten over Apple TV+ en Apple Channels?
Bekijk dit dossier
iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Losse apps

Maar het blijft niet bij een losse app voor alles wat met TV te maken heeft. Er komen ook losse apps voor podcasts en muziek. Dat is overigens ook helemaal in lijn met project Marzipan, waarbij de apps op macOS en iOS steeds meer op elkaar gaan lijken. Net zoals dat nu al het geval is met bijvoorbeeld Pages, Numbers, Keynote en Foto’s. Apple’s Boeken gaat hier ook in mee: er is nu al een losse app voor op de Mac, maar die krijgt een compleet redesign waarmee hij veel meer op zijn iOS-broertje gaat lijken.

De stekker uit iTunes?

iTunes wordt dus behoorlijk uitgekleed. Betekent dat het definitieve einde van het programma? Waarschijnlijk niet: iTunes is nog altijd nodig om je iPhone, iPad en iPod te synchroniseren. Waarschijnlijk horen we op maandag 3 juni meer over hoe iTunes er in de toekomst uit gaat zien: dan vindt Apple’s eerstvolgende keynote plaats. Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Christian Himpe
Lezer
Christian Himpe

Hopelijk moet ik mijn volledige iTunes bibliotheek en afspeellijsten niet terug hermaken ! Ik heb nml ongeveer 3000 albums ! Amaai zeg ik. Ontmantelen, ja ok, maar toch geen bijkomend werk (veel) om onze muziek te ontmantelen hoop ik. Groetjes.

Christian Himpe
Lezer
Christian Himpe

Ja maar ik zie dat het nieuwe scherm van 31,6″ nog altijd recht is zonder een beetje kromming. Ik bezit nu een iMac Pro 27″ en ondervind dat dit er nog juist doorkan voor het computeren met een recht scherm. Maar van 31,6″ , hmm. In de toekomst zou ik nog een beeldscherm (gekromd) van een 34″ of zelfs meer willen aansluiten aan mijn iMac Pro 27″ !. Want Apple ziet dat waarschijnlijk niet zitten.