Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iTunes valt uiteen in losse apps voor TV, muziek en meer’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Muziek, podcasts, tv, boeken


Lees verder na de advertentie

Is het einde van iTunes dan eindelijk nabij? Het is heel goed mogelijk dat bij het programma in de volgende versie van macOS wordt opgeknipt in verschillende apps, meent ontwikkelaar Steve Throughton-Smith.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1114261872029700098

iTunes valt uiteen

iTunes was van oorsprong vrij eenvoudige muziekspeler, maar in de loop der jaren heeft Apple er steeds meer functies in gestopt. Films, TV-programma’s, podcasts, audioboeken en nog veel meer: het werd allemaal op een hoop gegooid, wat de boel er bepaald niet overzichtelijker op heeft gemaakt. Nu wordt het tijd om de boel op te splitsen. Het zou heel goed kunnen dat het bij de volgende versie van macOS (te verschijnen in september) al zover is.

Apple kondigde tijdens de keynote vorige maand al aan dat de honderdduizenden films en tv-series die nu nog beschikbaar zijn in iTunes, verhuizen naar de compleet vernieuwde TV-app. Dze app is dit najaar beschikbaar op de Mac, en daarmee wordt de ontmanteling van iTunes dus al ingezet. De TV-app wordt overigens ook de plek waar je Apple’s nieuwe streamingdienst Apple TV+ vindt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Losse apps

Maar het blijft niet bij een losse app voor alles wat met TV te maken heeft. Er komen ook losse apps voor podcasts en muziek. Dat is overigens ook helemaal in lijn met project Marzipan, waarbij de apps op macOS en iOS steeds meer op elkaar gaan lijken. Net zoals dat nu al het geval is met bijvoorbeeld Pages, Numbers, Keynote en Foto’s. Apple’s Boeken gaat hier ook in mee: er is nu al een losse app voor op de Mac, maar die krijgt een compleet redesign waarmee hij veel meer op zijn iOS-broertje gaat lijken.

De stekker uit iTunes?

iTunes wordt dus behoorlijk uitgekleed. Betekent dat het definitieve einde van het programma? Waarschijnlijk niet: iTunes is nog altijd nodig om je iPhone, iPad en iPod te synchroniseren. Waarschijnlijk horen we op maandag 3 juni meer over hoe iTunes er in de toekomst uit gaat zien: dan vindt Apple’s eerstvolgende keynote plaats. Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac