Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

4 praktische Opdrachten die je móét hebben

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Opdrachten

Met Apple’s nieuwste app Opdrachten zet je takenreeksen in elkaar om daarmee omslachtige acties heel snel en met maar één tik uit te voeren. Het probleem is alleen: omdat je er zo ontzettend veel mee kunt, is het samenstellen van deze ‘opdrachten’ niet bepaald gebruiksvriendelijk. Leuker is het daarom om kant-en-klare takenreeksen uit de ingebouwde Galerie en van internet te downloaden. Wij hebben een selectie gemaakt van vier opdrachten die we echt de moeite waard vinden.

Lees verder na de advertentie

Opdrachten iOS 12

1. Download een bestand

Een opdracht die zo eenvoudig is dat je bijna zou vergeten om hem in een toplijst mee te nemen. Hiermee kun je – wie had dat verwacht? – bestanden van internet downloaden en in je iCloud Drive bewaren. Je kopieert de url naar je klembord, voert de opdracht uit en kiest een locatie in iCloud Drive. Werkt toch net wat handiger dan eeuwen (zonder voortgangsbalk) op een download in Safari te wachten.

kooptip

2. Speel een album op Spotify

Als je ons vraagt wat het grootste voordeel van Apple Music ten opzichte van Spotify is, dan is dat wel dat je Siri gewoon kunt vragen om een nummer, album of afspeellijst af te spelen. Spotify is niet zo goed geïntegreerd in iOS, maar dankzij Opdrachten stoom je ook deze muziekdienst klaar voor het gebruik met de spraakassistent. De ondersteuning gaat niet zo ver als bij Apple Music, maar met de opdrachten ‘Play Spotify Album’ kom je een heel eind. Koppel de opdracht aan een Siri-zin zoals ‘Speel dit album op Spotify’. Zodra je dit tegen Siri zegt, hoef je alleen nog maar de albumtitel te noemen en Spotify begint al met afspelen.

3. Deel je wifi als QR-code

De functie om je wifi-wachtwoord tussen Apple-apparaten te delen, heeft al grotendeels een einde gemaakt aan het opzoeken van netwerkgegevens. Maar om te kunnen delen moet je in elkaars contacten staan en bovendien werkt het niet bij iemand met een Android. Met de opdracht ‘Share Wi-Fi’ laat je geheel automatisch een QR-code aanmaken voor het netwerk waarmee je verbonden bent. De andere persoon hoeft die alleen maar in te scannen – noch de naam van het wifi-netwerk noch het wachtwoord zijn nodig. Een erg handige opdracht om tijdens feestjes te hebben.

4. Ultra Low Power Saver

Het gebeurt altijd op de onhandigste momenten. Ondanks dat je je telefoon recent had opgeladen, staat het batterijpercentage alweer op 1 procent. Je hebt je iPhone nu nog niet nodig, maar je bent ook nog lang niet thuis. Dus is het zaak om het zo lang mogelijk met dat ene procentje batterij vol te houden. Daar kan de opdracht ‘Ultra Low Power Saver’ bij helpen. Hiermee worden zo’n beetje alle functies van je telefoon (denk aan wi i, bluetooth, het geluid, etc.) gedeactiveerd, zodat-ie zo lang mogelijk aan blijft. En voor het geval dat je een bepaalde functie nodig hebt, schakel je hem tijdelijk in.

Vond je deze vier opdrachten al superhandig? In iCreate 105 vind je er acht keer zo veel, namelijk de 32 beste opdrachten.