Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 6s Plus iPhone 7 Plus iPhone 8 iPhone X

Opvallend: 5,8-inch-scherm iPhone X kleiner dan 5,5 inch iPhone 8 Plus

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
scherm iPhone X kleiner


Lees verder na de advertentie

Door het ontbreken van de iconische thuisknop is de iPhone X een en al scherm. Met een diagonaal van 5,8 inch heeft het bovendien het grootste iPhone-scherm ooit – zou je denken. Toch is het scherm van de iPhone X kleiner dan die van de 5,5 inch iPhone 8 Plus. Hoe dat kan, illustreren de visualisaties van de Italiaanse tech-website Saggiamente.

Scherm iPhone X kleiner

Je kunt het je bijna niet voorstellen als je de iPhone 8 Plus en de iPhone X naast elkaar legt en de verschillen in het schermdiagonaal liegen er niet om. Toch is van het tweetal het schermoppervlak van de Plus het grootst.

Dit komt doordat een diagonale vergelijking niets zegt als de verhouding tussen de iPhones anders is. Bij een vierkant scherm met een diagonaal van 5,8 inch is het schermoppervlak veel groter dan bij een langwerpig scherm van 5,8 inch.

Bij de iPhone X en iPhone 8 Plus verschillen deze verhoudingen ook. De iPhone X is langwerpiger dan de iPhone 8 Plus, wat ongunstig is voor de oppervlakte. Bovendien maken de inkeping en de afgeronde hoeken de oppervlak van de iPhone X kleiner. Hierdoor is de grootte van het scherm (82,47 vierkante centimeter) kleiner dan de oppervlakte van de iPhone 8 Plus (82,95 vierkante centimeter).


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apps

Niet de iPhone X, maar de iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus hebben dus het grootste scherm. Ook als het om apps gaat, zijn de verschillen niet bijster groot. De iPhone X kan meer informatie kwijt in de lengte, maar de iPhone 8 Plus wint het in de breedte: