Terug naar Opvallend: 5,8-inch-scherm iPhone X kleiner dan 5,5 inch iPhone 8 Plus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opvallend: 5,8-inch-scherm iPhone X kleiner dan 5,5 inch iPhone 8 Plus

Door Koen van Ekeren7 november 2017 12:272 min. leestijd0

Door het ontbreken van de iconische thuisknop is de iPhone X een en al scherm. Met een diagonaal van 5,8 inch heeft het bovendien het grootste iPhone-scherm ooit – zou je denken. Toch is het scherm van de iPhone X kleiner dan die van de 5,5 inch iPhone 8 Plus. Hoe dat kan, illustreren de visualisaties van de Italiaanse tech-website Saggiamente.

scherm iPhone X kleiner

Scherm iPhone X kleiner

Je kunt het je bijna niet voorstellen als je de iPhone 8 Plus en de iPhone X naast elkaar legt en de verschillen in het schermdiagonaal liegen er niet om. Toch is van het tweetal het schermoppervlak van de Plus het grootst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit komt doordat een diagonale vergelijking niets zegt als de verhouding tussen de iPhones anders is. Bij een vierkant scherm met een diagonaal van 5,8 inch is het schermoppervlak veel groter dan bij een langwerpig scherm van 5,8 inch.

Bij de iPhone X en iPhone 8 Plus verschillen deze verhoudingen ook. De iPhone X is langwerpiger dan de iPhone 8 Plus, wat ongunstig is voor de oppervlakte. Bovendien maken de inkeping en de afgeronde hoeken de oppervlak van de iPhone X kleiner. Hierdoor is de grootte van het scherm (82,47 vierkante centimeter) kleiner dan de oppervlakte van de iPhone 8 Plus (82,95 vierkante centimeter).

Apps

Niet de iPhone X, maar de iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus hebben dus het grootste scherm. Ook als het om apps gaat, zijn de verschillen niet bijster groot. De iPhone X kan meer informatie kwijt in de lengte, maar de iPhone 8 Plus wint het in de breedte:

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar