Terug naar Safari traag? Schakel de zoeksuggesties uit!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Safari traag? Schakel de zoeksuggesties uit!

Door Sven Lamers17 mei 2017 15:272 min. leestijd0

Voelt je Safari traag aan? Je bent niet de enige. Na het invoeren van een url, een zoekopdracht of het klikken op een link kan het in Safari gebeuren dat je een vertraging krijgt die tot een paar seconden kan duren. Hierdoor lijkt het alsof de browser heel lang nodig heeft om een pagina te openen. Zodra de verbinding na de korte onderbreking tot stand komt, wordt de website met normale snelheid geladen. Andere browsers hebben het probleem niet, in Chrome en Firefox wordt meteen een verbinding opgebouwd.

Safari-Suggesties-Mac

Safari traag?

Het probleem treedt alleen maar op wanneer de Safari-zoeksuggesties zijn geactiveerd. In het menu van de adresbalk verschijnen hiermee meteen eerste resultaten zodra je een zoekopdracht invoert, bijvoorbeeld Wikipedia-artikelen of een weerbericht. Haal je het vinkje weg bij ‘Safari>Voorkeuren>Zoeken’>Inclusief Safari-suggesties’ laden alle sites weer net zo snel als voorheen. Waarschijnlijk zorgt dus de tussentijdse verbinding met de Apple-servers voor de vertraging.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Afgelopen jaar ook al problemen

Afgelopen jaar waren er ook al problemen met de zoeksuggesties van Safari. Toen waren de gevolgen nog wat dramatischer. Bij het invoeren van een adres bleef de browser op de Mac helemaal hangen. Op de iPhone en iPad crashte Safari zelfs en je kwam weer terecht op je homescreen. Apple bevestigde toen dat er een probleem was, paste op zijn eigen servers een wijziging toe, en het probleem was weg. Het is aannemelijk dat Apple het deze keer op dezelfde manier gaat oplossen, maar nu weet je in ieder geval hoe je er zelf iets aan kunt doen.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar