Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Safari traag? Schakel de zoeksuggesties uit!

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
standaard zoekmachine Safari veranderen


Lees verder na de advertentie

Voelt je Safari traag aan? Je bent niet de enige. Na het invoeren van een url, een zoekopdracht of het klikken op een link kan het in Safari gebeuren dat je een vertraging krijgt die tot een paar seconden kan duren. Hierdoor lijkt het alsof de browser heel lang nodig heeft om een pagina te openen. Zodra de verbinding na de korte onderbreking tot stand komt, wordt de website met normale snelheid geladen. Andere browsers hebben het probleem niet, in Chrome en Firefox wordt meteen een verbinding opgebouwd.

Safari-Suggesties-Mac

Safari traag?

Het probleem treedt alleen maar op wanneer de Safari-zoeksuggesties zijn geactiveerd. In het menu van de adresbalk verschijnen hiermee meteen eerste resultaten zodra je een zoekopdracht invoert, bijvoorbeeld Wikipedia-artikelen of een weerbericht. Haal je het vinkje weg bij ‘Safari>Voorkeuren>Zoeken’>Inclusief Safari-suggesties’ laden alle sites weer net zo snel als voorheen. Waarschijnlijk zorgt dus de tussentijdse verbinding met de Apple-servers voor de vertraging.

Afgelopen jaar ook al problemen

Afgelopen jaar waren er ook al problemen met de zoeksuggesties van Safari. Toen waren de gevolgen nog wat dramatischer. Bij het invoeren van een adres bleef de browser op de Mac helemaal hangen. Op de iPhone en iPad crashte Safari zelfs en je kwam weer terecht op je homescreen. Apple bevestigde toen dat er een probleem was, paste op zijn eigen servers een wijziging toe, en het probleem was weg. Het is aannemelijk dat Apple het deze keer op dezelfde manier gaat oplossen, maar nu weet je in ieder geval hoe je er zelf iets aan kunt doen.


kooptip