Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Safari heeft in iOS 12 geen rigoureuze veranderingen doorgemaakt, maar de paar functies díé Apple’s webbrowser heeft gekregen, zijn hartstikke handig. En veilig. Wij laten je de opmerkelijkste vernieuwingen in de iOS 12-versie van Safari zien.

Veilige wachtwoorden in Safari iOS 12

iCloud-sleutelhanger maakt het al een aantal jaren gemakkelijk om ingewikkelde wachtwoorden te kiezen en voor alle accounts verschillende te gebruiken. Dit wordt in iOS 12 weer een fractie gemakkelijker.

Safari iOS 12

Maak je in iOS 12 een nieuw account aan voor een website, dan stelt Safari direct voor om een sterk wachtwoord te gebruiken. Druk je op de grote blauwe knop, dan regelt Safari de rest. Je wordt niet eens meer lastiggevallen met de details van het wachtwoord – iOS regelt alles voor je. En dankzij iCloud-sleutelhanger is het account en wachtwoord op al je Apple-apparaten beschikbaar.

Wachtwoorden in apps


kooptip

Safari iOS 12

Het mooie is dat dit ook werkt in apps. Moet je in een app een nieuw account aanmaken, dan krijg je in iOS 12 dezelfde suggestie voor een sterk wachtwoord als in Safari. Accepteer die, en je wachtwoord wordt in iCloud bewaard.

Inloggen

Safari iOS 12

Moet je vervolgens inloggen bij een website, dan komt de nieuwe weergave wederom tevoorschijn. Druk op de blauwe knop en je accountnaam en wachtwoord worden ingevoerd, zonder dat jij iets hoeft te onthouden.

Favicons

favicons Safari iOS 12

Ook nieuw in Safari in iOS 12: favicons in tabbladen. Heb je veel tabbladen open staan, dan geven deze kleine icoontjes snel weer welke website in die tab is geopend. Je moet deze functie wel eerst even inschakelen: zet via ‘Instellingen>Safari’ de schuif achter ‘Toon symbolen in tabbladen’ op groen.

iOS 12

iOS 12 is het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 12 verschijnt dit najaar, hoogstwaarschijnlijk in september. Op dit moment wordt de nieuwe software al druk getest. Eerder deze maand verscheen er een bèta voor ontwikkelaars en sinds vannacht kan iedere geïnteresseerde de iOS 12 publieke bèta downloaden.

Meer weten over iOS 12? Lees dan ons iOS 12 dossier met daarin de belangrijkste nieuwe functies!