Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waarom mensen niet blij zijn met de nieuwe roodharige emoji’s

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Roodharige emoji iPhone


Lees verder na de advertentie

Er moesten en er zouden emoji’s voor roodharigen komen op de iPhone – daar werden zelfs complete petities voor in het leven geroepen. Deze week, met de release van iOS 12.1 en macOS Mojave 10.14,1, zijn ze er dan eindelijk. Alle gingers nu tevreden? Nou, nee.

Roodharige emoji iPhone iOS 12.1

Facepalm emoji

Er zijn al talloze emoji-tekens, maar stiekem zijn het er nog meer dan je in eerste instantie ziet. Houd je een emoji van een persoon langer vast, dan zie je varianten met verschillende huidtinten en haarkleuren. Roodharigen waren in de veronderstelling dat hun haarkleur als optie zou worden toegevoegd.

Maar niets is minder waar: rood is géén optie om uit te kiezen. Wel zijn er twee losse nieuwe roodharige emoji bij gekomen, een man en een vrouw – die zie je hieronder. Maar er is geen roodharige superheld, wetenschapper of bruid. Of zelfs maar een roodharige die een facepalm maakt. Overigens kun je van die twee redheads wel de huidskleur aanpassen door het scherm langer vast te houden. Kortom: roodharig Twitter is boos.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://twitter.com/alysonrachel/status/1057688963090128898

iOS 12.1

Om de nieuwe emoji’s te kunnen gebruiken, moet je updaten naar iOS 12.1. Naast de roodharige emoji krijg je nog meer dan 70 andere emoji, waaronder een bagel (met roomkaas), een zwaan en een lama. Verder introduceert iOS 12.1 groepsgesprekken in FaceTime, om met tot 32 mensen tegelijk te (video)bellen.