Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple maakt opnames Nederland & België voor rondkijkfunctie Kaarten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple kaarten rondkijken


Lees verder na de advertentie

Voertuigen van Apple Maps rijden deze maand door Nederland en België om opnames te maken voor de navigatie-app Kaarten. De beelden worden gebruikt voor het nieuwe Apple Kaarten-onderdeel: ‘Kijk rond’.

De rondkijk-functie is beschikbaar sinds iOS 13: het is Apple’s variant van Google Street View, waarmee je virtueel door de straten van steden overal ter wereld kunt lopen. De primeur was voor een aantal Amerikaanse steden, maar nu zijn dus ook Nederland en België aan de beurt. Andere Europese landen zijn eerder al in kaart gebracht.

Apple Kaarten: rondkijken in Nederland en België

Op de website van Apple staat waar ze bezig zijn met het verzamelen van beeldmateriaal. In juni komen en er enkele Nederlandes en Belgische steden aan bod. In Nederland zijn dat vooralsnog Best, Eindhoven City, Geldrop, Nuenen, Veldhoven en Waalre. In België zijn er grondverkenningen in Anderlecht, Centre Brussel, Forest, Ixelles, St-Gillis, Uccle, Dilbeek, Groot Bijgaarden en Sint-Pieters-Leeuw.

Apple gebruikt hoofdzakelijk auto’s voor deze klus, maar in voetgangersgebieden kun je ook verkenners te voet tegenkomen. De informatie wordt gebruikt voor de rondkijkfunctie, maar ook om de huidige kaarten te voorzien van meer detail. Gezichten, kentekens en andere privacy-gevoelige beelden worden geblurd.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Benieuwd naar hoe de rondkijk-functie eruit gaat zien? Zoek een stad op als New York en Las Vegas. Hierbij kun je via de voorvertoningen onderin op ‘Kijk rond’ tikken, waarna je je in deze steden waant.

Bron: Apple