Terug naar Apple maakt opnames Nederland & België voor rondkijkfunctie Kaarten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple maakt opnames Nederland & België voor rondkijkfunctie Kaarten

Door Laura Grootaarts3 juni 2020 16:112 min. leestijd0

Voertuigen van Apple Maps rijden deze maand door Nederland en België om opnames te maken voor de navigatie-app Kaarten. De beelden worden gebruikt voor het nieuwe Apple Kaarten-onderdeel: ‘Kijk rond’.

Apple kaarten rondkijken

De rondkijk-functie is beschikbaar sinds iOS 13: het is Apple’s variant van Google Street View, waarmee je virtueel door de straten van steden overal ter wereld kunt lopen. De primeur was voor een aantal Amerikaanse steden, maar nu zijn dus ook Nederland en België aan de beurt. Andere Europese landen zijn eerder al in kaart gebracht.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple Kaarten: rondkijken in Nederland en België

Op de website van Apple staat waar ze bezig zijn met het verzamelen van beeldmateriaal. In juni komen en er enkele Nederlandes en Belgische steden aan bod. In Nederland zijn dat vooralsnog Best, Eindhoven City, Geldrop, Nuenen, Veldhoven en Waalre. In België zijn er grondverkenningen in Anderlecht, Centre Brussel, Forest, Ixelles, St-Gillis, Uccle, Dilbeek, Groot Bijgaarden en Sint-Pieters-Leeuw.

Apple gebruikt hoofdzakelijk auto’s voor deze klus, maar in voetgangersgebieden kun je ook verkenners te voet tegenkomen. De informatie wordt gebruikt voor de rondkijkfunctie, maar ook om de huidige kaarten te voorzien van meer detail. Gezichten, kentekens en andere privacy-gevoelige beelden worden geblurd.

Benieuwd naar hoe de rondkijk-functie eruit gaat zien? Zoek een stad op als New York en Las Vegas. Hierbij kun je via de voorvertoningen onderin op ‘Kijk rond’ tikken, waarna je je in deze steden waant.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: Apple

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar