Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze app onthoudt alles wat je op je Mac doet

Auteur: iCreate
0 reacties
Rewind AI


Lees verder na de advertentie

Hoe meer je op je Mac werkt, hoe lastiger het wordt om een specifiek detail terug te vinden. Eigenlijk helpt alleen je browsergeschiedenis, maar zelfs dan kan het lastig zijn om bijvoorbeeld een bepaalde zin in een artikel te vinden. En in een app heb je er al helemaal niets aan. De oplossing is ‘Rewind AI’: een nieuwe Mac-app die alles opneemt wat er op je scherm gebeurt.

Rewind AI

Rewind AI is de zoekmachine voor je leven. Doordat hij alles opneemt wat je op het scherm van je Mac hebt gezien, gezegd of gehoord, kun je alle informatie waar je naar zoekt gemakkelijk terugvinden. Dit doe je door een opname te selecteren en daarin te navigeren naar een specifiek tijdstip of moment van de dag. Zo check je bijvoorbeeld snel hoe laat je ook alweer hebt afgesproken met je vrienden. Of vind je dat ene paar schoenen terug waarnaar je hebt gekeken.

Voor het zoeken hebben de ontwikkelaars ook een Spotlight-achtige zoekbalk gemaakt. Die werkt door middel van de spraak- en tekstherkenning in de app. Typ een woord, zin of zinsdeel van hetgeen waarnaar je zoekt, en Rewind laat je vanzelf zien wanneer dit voorbij is gekomen.

Schermopnames maken is niet nieuw, maar het bijzondere aan Rewind is dat de bestanden relatief weinig ruimte in beslag nemen. Dit vanwege de indrukwekkende compressie: een opname van 10,5 GB kan gemakkelijk worden opgeslagen als bestand van 2,8 MB. Met amper gevolgen voor de kwaliteit. De app maakt het dus mogelijk om dag in dag uit opnames te maken, en dat dan jarenlang.

Privacy


kooptip

Een app die alles opneemt, klinkt te mooi om waar te zijn. Klopt, want er zijn wel zorgen over de privacy van de gebruikers. Want als echt alles wordt opgenomen, geldt dat ook voor je betaalgegevens, wachtwoorden of andere persoonlijke gegevens die je op een bepaald moment hebt ingevoerd. Daardoor wordt het extra gevaarlijk als iemand anders in handen van de opnames komt. En dan is er nog de potentie voor machtsmisbruik van werkgevers en corrupte regeringen, die dan letterlijk alles zien wat je doet.

Een lichtpuntje: volgens Rewind AI worden de opnames opgeslagen op je eigen computer. Daardoor kun je ze verwijderen wanneer je maar wilt en is er dus geen duistere cloud waarop de ontwikkelaars of hackers toegang tot de bestanden hebben. Het is zelfs mogelijk om apps uit te sluiten tijdens het maken van opnames, bijvoorbeeld webshops of degene die je gebruikt voor digitaal bankieren. Dan heb je toch enigszins het touw in eigen handen.

Rewind AI release

Wellicht dat onze zorgen met betrekking tot privacy worden opgelost tegen de tijd dat Rewind AI lanceert. Een concrete release datum is er nog niet, en de ontwikkelaars doen hier nog geheim over. Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer de tijd daar is? Houd dan de website van Rewind AI in de gaten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!