Terug naar Apple repareert gestolen en verloren iPhones niet meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple repareert gestolen en verloren iPhones niet meer

Door Annemiek Lourensen30 maart 2022 10:222 min. leestijd0

Reparatie van bepaalde gestolen iPhones is al langere tijd verboden, maar sinds vandaag geldt dit voor bijna alle gekaapte smartphones van Apple. Dit dankzij een nieuwe systeemupdate waarmee het mogelijk wordt om zulke toestellen sneller te identificeren.

Reparatie gestolen iPhones verboden

Reparatie gestolen iPhones

De Amerikaanse website MacRumors zegt dat reparatie van iPhones vanaf vandaag verboden is voor bijna alle gestolen toestellen. Deze redactie beweert namelijk een interne memo te hebben gezien waarin staat dat het voor Apple Stores en Apple Authorised Service Providers (AASP’s) gemakkelijker is geworden om gestolen iPhones te identificeren.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Vanaf vandaag worden de Apple-technici die hier werken vaker op de hoogte gebracht wanneer een gestolen iPhone wordt aangemeld voor onderhoud. Dit komt door de systemen die zij gebruiken. Deze geven nu namelijk een waarschuwing wanneer een klant een iPhone brengt die staat ingeschreven bij het ‘GSMA Device Registry’.

Het GSMA Device Registry is een wereldwijde databank voor smartphones. Consumenten kunnen hier klachten indienen over hun toestellen, met name wanneer ze zijn verloren of gestolen. Of wanneer er sprake is van fraude. En Apple neemt dit serieus, aangezien gestolen iPhones in deze databank dus niet meer worden gerepareerd.

Oud beleid

Apple heeft altijd al een beleid gehad om gestolen iPhones en andere toestellen niet te repareren. Echter gold dit voorheen alleen voor gestolen apparaten waarop de ‘Zoek mijn‘-functie was geactiveerd. De regel slaat vanaf nu dus op alle verloren of gestolen Apple-apparaten die staan geregistreerd in de databank.

Met het nieuwe beleid hoopt Apple het aantal gestolen iPhones dat wordt gebracht voor onderhoud te reduceren. Want is jouw iPhone gestolen terwijl hij toe is aan een opknapbeurt, dan is de kans kleiner dat de dief hem verkoopt aan iemand anders. Klinkt wat ons betreft goed.

Toch heeft het ook een groot nadeel. Want heb je ooit met goede bedoelingen een tweedehands iPhone gekocht en blijkt hij gestolen te zijn, dan kunnen de Apple-technici niets voor je betekenen. Blijf dus op je hoede.

Bron: MacRumors

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar