Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone 2019

Zo ziet de iPhone 2019 er mogelijk uit (maar laten we hopen van niet)

Auteur: Koen van Ekeren
4 reacties
iPhone 2019 ontwerp


Lees verder na de advertentie

De iPhone XS had niet bijzonder veel nieuws onder de zon, maar dit jaar pakt Apple uit met een grotere iPhone-update. Speerpunt van de iPhone 2019 is waarschijnlijk het camerasysteem, want Apple zou van plan zijn een drievoudige lens te gebruiken. Renders van OnLeaks laten zien dat Apple daarbij heeft gekozen voor een opmerkelijke camera-opstelling …

iPhone 2019 ontwerp

In samenwerking met Digit.in toont OnLeaks – dat het vaker bij het goede eind heeft gehad – renders van de iPhone 2019. De drie camera’s verzamelen zich op een enorme vierkante bult. Niet netjes onder elkaar, maar in een driehoek. Ook de led-flitser en microfoon bevinden zich in de module.

De verhoging vinden niet zo stijlvol. Of eigenlijk gewoon lelijk. Helaas heeft OnLeaks een vrij goede reputatie als het om Apple-geruchten gaat. De bron publiceerde vaker accurate renders van nog niet aangekondigde Apple-producten. Bij de iPhone X bijvoorbeeld, maar ook afgelopen jaar bij de iPad Pro 2018.

OnLeaks houdt nog wel een slag om de arm, omdat de iPhone 2019 zich nog in de testfase van de Engineering Validation Test (EVT) bevindt. Het is nog goed mogelijk dat Apple het ontwerp van de iPhone nog aanpast. Dit toestel staat voor september 2019 op de rol.

Derde camera


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Waarschijnlijk gebruikt Apple de derde lens voor een nieuwe 3D-detectietechnologie, die nauwkeuriger zou werken dan de huidige vertical-cavity surface-emitting lasers, ook wel VCSELs.

De extra lens maakt het dan mogelijk om vanuit meer verschillende hoeken de afstand van een onderwerp tot de iPhone te bepalen. Hierbij wordt de snelheid van licht gebruikt om de afstand te meten, een technologie die bekendstaat als Time of Flight (ToF). Volgens een eerder bericht van Bloomberg produceert Sony 3D-sensoren voor deze technologie, waarin Apple geïnteresseerd zou zijn.

render iPhone 2019

In september wordt de nieuwe iPhone 2019 (of heet-ie iPhone XI of iPhone 11?) verwacht. Vermoedelijk verschijnt het vlaggenschip opnieuw in twee formaten: 5,8 inch en 6,5 inch. Daarnaast komt er een opvolger van de iPhone XR, die 6,1 inch meet.