Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple-bril verschijnt veel later dan gedacht’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Release Apple-bril


Lees verder na de advertentie

Het moet net zo’n hit worden als de iPhone: de Apple Glass. Eerder werd nog gedacht dat het accessoire in 2023 zijn opwachting maakt, maar het ziet er nu naar uit dat er meer tijd nodig is voor een release van de Apple-bril. Apple zou mikken op het jaar 2025.

Release Apple-bril in 2025

Het gerucht komt af van Ming-Chi Kuo, die bijna beter geïnformeerd is over Apple’s plannen dan Apple zelf. Of anders gezegd: Apple-analist Kuo heeft het in zijn voorspellingen vaak bij het rechte eind.

Dit keer heeft hij informatie over de augmented reality-bril van Apple, die volgens hem op z’n vroegst in 2025 verschijnt. Bovendien beweert hij dat er nog geen prototype van de Apple Glass is. Het kan dus nog veel kanten op met de bril.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat kan de Apple Glass?

Wat wel zeker lijkt, is dat de bril zich focust op augmented reality (AR). Dit betekent dat de lenzen een virtuele laag toevoegen aan de werkelijkheid. Hierbij wordt de bril een soort verlengstuk van de iPhone, waarbij informatie van iPhone-apps op de lenzen worden geprojecteerd.

Kuo kijkt ook uit naar de integratie van de Apple-bril met de Apple Car – een ander product waar de tech-gigant in het geheim aan werkt. Wat de toegevoegde waarde van de bril in de Apple Car is, meldt Kuo niet. Het ligt voor de hand dat de bril een hulpje is bij het navigeren, maar we nemen aan dat zoiets werkt bij alle auto’s.

VR-headset

De Apple-analist heeft ook nieuwe informatie over de VR-headset van Apple. Dit product ligt wél op schema en Apple mikt op een release in 2022. Volgens Kuo weegt het apparaat zo’n 100 tot 200 gram, wat aanzienlijk lichter is dan concurrerende VR-apparaten.

Kuo zegt dat de headset een onafhankelijke rekenkracht en opslag krijgt. Verder heeft hij volgens hem ‘het potentieel om een meeslepende ervaring te bieden die aanzienlijk beter is dan bestaande VR-producten’.

De verwachte specs zijn om van te smullen. Volgens een eerder gerucht heeft de headset twee 8K-displays, een geavanceerde eye-tracking-technologie en zes lenzen. Maar terwijl er eerder werd gesproken over een prijs van 3000 dollar, verwacht Kuo een schappelijkere prijs van 1000 dollar.

Bron: MacRumors