Terug naar ‘Apple-bril verschijnt veel later dan gedacht’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple-bril verschijnt veel later dan gedacht’

Door Koen van Ekeren10 maart 2021 11:362 min. leestijd0

Het moet net zo’n hit worden als de iPhone: de Apple Glass. Eerder werd nog gedacht dat het accessoire in 2023 zijn opwachting maakt, maar het ziet er nu naar uit dat er meer tijd nodig is voor een release van de Apple-bril. Apple zou mikken op het jaar 2025.

AR-bril

Release Apple-bril in 2025

Het gerucht komt af van Ming-Chi Kuo, die bijna beter geïnformeerd is over Apple’s plannen dan Apple zelf. Of anders gezegd: Apple-analist Kuo heeft het in zijn voorspellingen vaak bij het rechte eind.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit keer heeft hij informatie over de augmented reality-bril van Apple, die volgens hem op z’n vroegst in 2025 verschijnt. Bovendien beweert hij dat er nog geen prototype van de Apple Glass is. Het kan dus nog veel kanten op met de bril.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat kan de Apple Glass?

Wat wel zeker lijkt, is dat de bril zich focust op augmented reality (AR). Dit betekent dat de lenzen een virtuele laag toevoegen aan de werkelijkheid. Hierbij wordt de bril een soort verlengstuk van de iPhone, waarbij informatie van iPhone-apps op de lenzen worden geprojecteerd.

Kuo kijkt ook uit naar de integratie van de Apple-bril met de Apple Car – een ander product waar de tech-gigant in het geheim aan werkt. Wat de toegevoegde waarde van de bril in de Apple Car is, meldt Kuo niet. Het ligt voor de hand dat de bril een hulpje is bij het navigeren, maar we nemen aan dat zoiets werkt bij alle auto’s.

VR-headset

De Apple-analist heeft ook nieuwe informatie over de VR-headset van Apple. Dit product ligt wél op schema en Apple mikt op een release in 2022. Volgens Kuo weegt het apparaat zo’n 100 tot 200 gram, wat aanzienlijk lichter is dan concurrerende VR-apparaten.

Kuo zegt dat de headset een onafhankelijke rekenkracht en opslag krijgt. Verder heeft hij volgens hem ‘het potentieel om een meeslepende ervaring te bieden die aanzienlijk beter is dan bestaande VR-producten’.

De verwachte specs zijn om van te smullen. Volgens een eerder gerucht heeft de headset twee 8K-displays, een geavanceerde eye-tracking-technologie en zes lenzen. Maar terwijl er eerder werd gesproken over een prijs van 3000 dollar, verwacht Kuo een schappelijkere prijs van 1000 dollar.

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar