Terug naar ‘Apple VR-headset heeft 8K-scherm en kost 3000 dollar’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple VR-headset heeft 8K-scherm en kost 3000 dollar’

Door Koen van Ekeren5 februari 2021 12:042 min. leestijd0

Apple heeft grootste plannen voor zijn VR-headset. Eerder gingen er geruchten dat het apparaat buitengewoon krachtig is en over zes lenzen beschikt. Nu zijn er meer details bekend. Volgens een bron van The Information heeft het apparaat een 8K-beeldscherm en een prijs van 3000 dollar.

Apple VR headset

Mixed reality-headset

Het wisselend betrouwbare The Information heeft dit van een anonieme bron die bekend zou zijn met de plannen van Apple. Volgens de bron gaat het om mixed-reality-apparaat. Het belangrijkste aspect wordt virtual reality (VR), maar toepassingen met augmented reality (AR) zijn ook mogelijk.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De headset is uitgerust met meer dan zes camera’s, schrijft de bron. Die worden ingezet voor het volgen van handbewegingen en de weergave van de echte wereld. Het high-tech apparaat is ook voorzien van geavanceerde eye-tracking technologie. Apple zou deze willen inzetten om alleen de delen van het scherm in volledige scherpte weer te geven waar de gebruiker naar kijkt. Zo kunnen de overige beelden in een lagere kwaliteit worden getoond, zodat de processor minder wordt belast.

Apple VR-headset met 8K

Misschien wel het meest verbluffend zijn de 8K-schermen die in de headset zijn gebouwd. Daarmee is de beeldkwaliteit veel beter dan rivaliserende VR-headsets – en even scherp als de meest geavanceerde en duurste televisies van het moment.

Met deze specs is de VR-headset straks hoogstwaarschijnlijk de beste die de markt te bieden heeft. En vermoedelijk ook een van de duurste. The Information schrijft dat Apple het intern had over een prijs van rond de 3000 dollar. Dat is vergelijkbaar met de HoloLens 2, een mixed-reality apparaat van Microsoft. Dit apparaat kost 3500 dollar.

Niche

Met zijn prijs wordt de VR-headset van Apple duidelijk een nicheproduct. Mogelijk richt Apple zich vooral op bedrijven, waarbij het apparaat bijvoorbeeld wordt ingezet om de productiviteit bij het werken op afstand te verhogen. Dit is ook de markt waar Microsoft zich met de HoloLens 2 op richt.

Vermoedelijk is de VR-headset – waarvan wordt verwacht Apple deze begin 2022 lanceert – een opstap naar een Apple Glass, die wél een conumentenproduct wordt. Een release van de Apple-bril laat nog lang op zich wachten, meldt The Information. Apple zou mikken op een release in 2023.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Bron: The Information

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar