Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple VR-headset heeft 8K-scherm en kost 3000 dollar’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple VR-headset 8K


Lees verder na de advertentie

Apple heeft grootste plannen voor zijn VR-headset. Eerder gingen er geruchten dat het apparaat buitengewoon krachtig is en over zes lenzen beschikt. Nu zijn er meer details bekend. Volgens een bron van The Information heeft het apparaat een 8K-beeldscherm en een prijs van 3000 dollar.

Mixed reality-headset

Het wisselend betrouwbare The Information heeft dit van een anonieme bron die bekend zou zijn met de plannen van Apple. Volgens de bron gaat het om mixed-reality-apparaat. Het belangrijkste aspect wordt virtual reality (VR), maar toepassingen met augmented reality (AR) zijn ook mogelijk.

De headset is uitgerust met meer dan zes camera’s, schrijft de bron. Die worden ingezet voor het volgen van handbewegingen en de weergave van de echte wereld. Het high-tech apparaat is ook voorzien van geavanceerde eye-tracking technologie. Apple zou deze willen inzetten om alleen de delen van het scherm in volledige scherpte weer te geven waar de gebruiker naar kijkt. Zo kunnen de overige beelden in een lagere kwaliteit worden getoond, zodat de processor minder wordt belast.

Apple VR-headset met 8K

Misschien wel het meest verbluffend zijn de 8K-schermen die in de headset zijn gebouwd. Daarmee is de beeldkwaliteit veel beter dan rivaliserende VR-headsets – en even scherp als de meest geavanceerde en duurste televisies van het moment.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Met deze specs is de VR-headset straks hoogstwaarschijnlijk de beste die de markt te bieden heeft. En vermoedelijk ook een van de duurste. The Information schrijft dat Apple het intern had over een prijs van rond de 3000 dollar. Dat is vergelijkbaar met de HoloLens 2, een mixed-reality apparaat van Microsoft. Dit apparaat kost 3500 dollar.

Niche

Met zijn prijs wordt de VR-headset van Apple duidelijk een nicheproduct. Mogelijk richt Apple zich vooral op bedrijven, waarbij het apparaat bijvoorbeeld wordt ingezet om de productiviteit bij het werken op afstand te verhogen. Dit is ook de markt waar Microsoft zich met de HoloLens 2 op richt.

Vermoedelijk is de VR-headset – waarvan wordt verwacht Apple deze begin 2022 lanceert – een opstap naar een Apple Glass, die wél een conumentenproduct wordt. Een release van de Apple-bril laat nog lang op zich wachten, meldt The Information. Apple zou mikken op een release in 2023.

Bron: The Information