Terug naar Refurbished iPhone kopen? 5 dingen waar je op moet letten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Refurbished iPhone kopen? 5 dingen waar je op moet letten

Door Koen van Ekeren19 november 2019 16:113 min. leestijd0

Met de iPhones die steeds duurder worden, is de verleiding groot om een refurbished toestel in huis te halen. Maar een iPhone refurbished kopen kan lastig zijn, omdat je niet precies weet waar je op moet letten. Met deze tips weet je dat je goed zit.

refurbished iPhone kopen

iPhone refurbished kopen: 5 tips

Een refurbished iPhone kun je zien als een tweedehands iPhone, maar dan beter. De iPhone is namelijk zo goed gecontroleerd, opgelapt en schoongemaakt, dat hij als nieuw zou moeten aanvoelen. Maar er zijn veel aanbieders en grote kwaliteitsverschillen. Met deze tips zorg je dat je een goede refurbished iPhone in huis haalt.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Check de aanbieder

Controleer voordat je tot aankoop overgaat of de aanbieder beschikt over het Keurmerk Refurbished. Heeft het bedrijf dit keurmerk, dan weet je zeker dat er goede kwaliteitscontroles zijn en ze de iPhone op de juiste wijze opknappen. De iPhones worden op zo’n vijftig belangrijke punten getest, waarbij de daarvoor benodigde processen voldoen aan de keuring van een zogeheten Refurbished Quality Controller. Forza Refurbished is een van de gekeurmerkte aanbieders.

2. Hoeveel garantie?

Een groot voordeel van een refurbished iPhone is dat je garantie krijgt, wat niet het geval is als je op Marktplaats een tweedehandsje scoort. De lengte van de garantie kan echter behoorlijk verschillen. Bij sommige aanbieders heb je recht op enkele maanden, terwijl andere (waaronder bedrijven met het eerder genoemde keurmerk) twee jaar garantie geven. Blijkt er toch iets mis te zijn met het toestel, dan kun je de refurbished iPhone dus gratis laten repareren.

3. Zo goed als nieuw?

De ene refurbished iPhone is de ander niet. Check al vóór je het toestel bestelt, wat de staat van het toestel is. Bij aanbieders met het Keurmerk Refurbished zijn er drie gradaties. Valt er ‘Zo goed als nieuw’ te lezen, dan zijn de gebruikerssporen minimaal. Bij ‘Licht gebruikt’ kun je zien dat het toestel gebruikt is, denk aan een klein krasje. Bij ‘Zichtbaar gebruikt’ zijn de gebruikerssporen wat groter, zoals een deuk of diepere kras. Lees je niets over de staat van de telefoon? Blijf dan weg bij de aanbieder, want anders kan flink tegenvallen.

4. Vergelijk de prijs

Uiteraard is het slim om de prijzen van refurbished-aanbieders met elkaar te vergelijken, maar neem ook een kijkje naar de nieuwprijs van de iPhone. Is het prijsverschil het jou waard om voor een refurbished iPhone te gaan, of heb je voor twee tientjes meer al een gloednieuwe toestel?

5. Met of zonder accessoires

Bij de meeste aanbieders van een refurbished iPhone is de oplader en kabel bij de prijs inbegrepen. Check of dit inderdaad het geval is, want het scheelt je weer een paar tientjes.

Dit artikel komt tot stand na een samenwerking met Forza Refurbished.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar