Terug naar Refurbished Apple-product kopen: hierop moet je letten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Refurbished Apple-product kopen: hierop moet je letten

Door Sven Lamers28 mei 2019 13:513 min. leestijd0

De laatste jaren zijn de producten van Apple alleen maar duurder geworden. Uiteraard zijn de apparaten ook veel krachtiger en bieden meer mogelijkheden, maar of een telefoon meer dan duizend of een MacBook nog meer dan tweeduizend euro waard is? Dat weten we niet helemaal zeker.

Aanbieders van refurbished Apple-producten (en veel consumenten) zijn hier toch stiekem heel blij mee. Tweedehands iPhones of MacBook worden weer helemaal opgeknapt en verkocht voor een veel lagere prijs. Het verschil loopt al snel op tot honderden euro’s. Het grote voordeel ten opzichte van tweedehands op Marktplaats kopen? De apparaten zijn helemaal gecheckt, slijtage-onderdelen zijn vervangen en je krijgt er zelfs garantie bij. Maar net als met elke andere aanschaf, zijn er wat zaken die je in de gaten moet houden. In samenwerking met Forza laten we je weten waarop je moet letten bij aanschaf van een refurbished product.

iPhone en MacBook

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Garantieperiode

Het belangrijkste waarop bij een refurbished Apple-product moet letten, is de garantie. Sommige bedrijven geven je één jaar garantie, andere twee. Ook is het belangrijk om te kijken wat allemaal onder die garantie valt. Bij sommige refurbished leveranciers valt een niet (meer) goed werkende batterij namelijk niet onder de garantie. Let er daarnaast op hoelang de reparatie duurt. Eventueel zit je weken zonder vervangend toestel. Bij Forza Refurbished ontvang je overigens – in de meeste gevallen – binnen twee werkdagen je toestel terug.

Productcondities

De meeste refurbished-aanbieders hanteren verschillende gradaties om de staat van een iPhone te beschrijven. Deze productcondities zijn ‘zichtbaar gebruikt’, ‘licht gebruikt’ en ‘zo goed als nieuw’. Het is belangrijk om vast te stellen hoe de aanbieder de gradaties definieert. Wat bij de ene aanbieder ‘zo goed als nieuw’ is, kan bij een andere al ‘licht gebruikt’ zijn. Bij gecertificeerde refurbished aanbieder is dit niet het geval. Zij hebben allemaal dezelfde aanduiding qua gradaties. Over het algemeen geldt: hoe meer gebruikssporen een toestel heeft, hoe hoger het prijsvoordeel ten opzichte van de nieuwprijs. Maar een bekraste iPhone is natuurlijk al meteen een mindere statussymbool. Met een beschermhoes zie je hier meestal niets meer van.

Goede kwaliteitscontroles

Wanneer je tweedehands op bijvoorbeeld Marktplaats koopt, zal waarschijnlijk elke aanbieder je vertellen dat de iPhone of MacBook het ‘nog uitstekend doet’. En voor de leek zal dat misschien ook wel zo lijken. Maar: vertrouwen is goed, controle is beter. Daarom passen refurbished aanbieders vaak extra controles toe, zodat ze echt weten of een apparaat het nog zo ‘uitstekend’ doet. Tussen de aanbieders zijn er echter ook wat verschillen, dus probeer te achterhalen wat de kwaliteitscontroles inhouden. Het Keurmerk Refurbished geeft bijvoorbeeld al een goede indicatie van wat je kunt verwachten.

Forza Refurbished

Over het algemeen is de aankoop van een refurbished product vele malen veiliger dan tweedehands. Helemaal wanneer je kiest voor een refurbished leverancier met het Keurmerk Refurbished. Soms is het net wat duurder dan op Marktplaats, maar je krijgt er dus een compleet gecheckt apparaat mét garantie en een nieuwe oplader voor terug. Let wel op bij de keuze van je refurbished aanbieder: ga niet per se voor de laagste prijs, maar controleer bovengenoemde randvoorwaarden. De factor betrouwbaarheid is minstens zo belangrijk als de scherpe prijs van een product. Forza probeert bijvoorbeeld de scherpste prijs te bieden voor apparaten die niet (of nauwelijks) van ‘nieuw’ te onderscheiden zijn.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar