Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
koopadvies

Dit zijn de beste iPhones om refurbished te kopen

Auteur: iCreate
1 reacties
iPhone reparatie


Lees verder na de advertentie

Sinds vorige maand liggen de nieuwe iPhones in de winkel. Het zijn prachtige toestellen, maar de prijs is helaas wat minder mooi. De meest betaalbare iPhone 14 kost alsnog meer dan duizend euro. Met zulke prijzen wordt het steeds interessanter om eens naar een refurbished iPhone te kijken. Maar welke refurbished iPhone moet je kopen? Wij zetten de drie interessantste opties voor je op een rij – en waarschuwen je voor de iPhones die je beter links kunt laten liggen.

Welke refurbished iPhone?

Nieuwe iPhones zijn behoorlijk aan de prijs. Dus zetten consumenten vaak hun zinnen op een iets ouder model. Als Apple een nieuwe iPhone introduceert, worden de prijzen van de oudere iPhones doorgaans een stuk lager. Maar dit jaar zijn de oudere iPhones niet in prijs gedaald. Erger nog: de iPhone SE 2022 die eerder dit jaar verscheen, is zelfs enkele tientjes duurder geworden. Wil je geld besparen op je iPhone, dan kom je al snel terecht bij een tweedehands toestel. Maar een tweedehands toestel kopen via bijvoorbeeld de zoon van de tante van je achterbuurman of via Marktplaats, is zelden een goed idee. Een toestel kan er nog zo goed uitzien, van binnen kan dat heel anders zijn. Garantie heb je maar tot aan de deur.

Een refurbished iPhone is ook tweedehands, maar is voor de verkoop helemaal binnenstebuiten gekeerd. Een refurbished iPhone wordt voor de verkoop zorgvuldig schoongemaakt en doorloopt een uitgebreid controleproces. Zo nodig worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. De iPhone wordt teruggezet naar fabrieksinstellingen. Je krijgt dus een toestel dat zo goed als nieuw is – en houdt nog geld over voor bijvoorbeeld een refurbished iPad. Ontdek wat onze drie favoriete refurbished iPhone-modellen zijn.

Is refurbished model helemaal herzien van binnen, maar zitten er op de voor- en achterkant wat krassen? Met een onopvallend hoesje en screenprotector heb je dat bijna niet meer door. Neem even een kijkje bij Gustaav, want daar koop je de optimale accessoires voor dit doel.

1) iPhone SE 2022


kooptip

iPhone SE 2022

Onze favoriet van dit moment is misschien wel de iPhone SE 2022 die dit voorjaar verscheen. Het klassieke design met thuisknop is vertrouwd, toch bevat dit toestel het nieuwste van het nieuwste. Er zit een A15 Bionic-chip in, die in feite ook nog in de nieuwe iPhone 14 zit. Met 5G heb je supersnel en stabiel mobiel internet, ook op drukke plekken. Door allerlei slimme software-trucjes, maak je met de enkele cameralens de mooiste kiekjes. Bij Apple is dit toestel in prijs gestegen, refurbished is-ie bijzonder betaalbaar.

2) Een mini-iPhone

iPhone 12 mini

Ben je gecharmeerd van de kleine en compacte iPhones die Apple de laatste jaren uitbracht? De modelletjes met een scherm van 5,4 inch? Na de iPhone 12 mini en iPhone 13 mini is het einde verhaal. Er is dit jaar geen 14 mini verschenen. Wil je nog zo’n kleine iPhone, dan moet je dus snel je slag slaan. De 12 mini is bij Apple zelfs al uit het assortiment verdwenen! De mini’s zijn verder helemaal gelijk aan de grote versie, alleen het formaat is wat kleiner – en de prijs dus ook.

3) iPhone 13

iPhone 13

De iPhone 14 (Pro) is natuurlijk de beste iPhone van dit moment, maar het prijskaartje liegt er niet om. De iPhone 13 van vorig jaar is ook nog steeds een van de beste toestellen op de markt. Niet voor niets heeft de reguliere iPhone 14 van dit jaar nog steeds dezelfde chip. Met de camera op de iPhone 13 maak je cinematografische video’s. Het luxere Pro-model is refurbished nu nog wat lastig te vinden, maar maakt fantastische macrofoto’s en heeft een zeer soepel ProMotion-scherm.

Sla deze iPhones maar over

Sommige iPhones die volop refurbished verkrijgbaar zijn, kun je maar beter overslaan. Op zich zijn alle iPhones van pak hem beet de laatste vijf jaar prima, maar door de software lopen sommige iPhone-modellen toch tegen hun uiterste houdbaarheidsdatum aan.

Voor iOS 16 heb je bijvoorbeeld een iPhone 8 of nieuwer nodig. Maar specifieke functies werken niet op de oudste nog ondersteunde toestellen. Kijk er niet gek van op als je volgend jaar de iPhone 8 en de iPhone X niet meer kunt updaten. Daarom raden we je die toestellen (en ouder) af. Eigenlijk kun je het best een iPhone 11 of nieuwer kiezen, liever nog een iPhone 12.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!