Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 13: deze handige toetsenbord-truc komt naar de iPhone (en deze niet)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
quicktype toetsenbord ios 13


Lees verder na de advertentie

Apple presenteerde gisteren het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iOS 13. Iets waar Apple jaarlijks weer aan sleutelt, is het toetsenbord. Het blijft namelijk behelpen, typen op je scherm. Nieuwe functies moeten het weer gemakkelijker en vooral sneller maken. We hebben goed en slecht nieuws hierover.

Helaas: géén swipe-toetsenbord

Met enige jaloezie kijken we al járen naar Android-gebruikers en hun swipe-toetsenborden, waarbij je supersoepel van de ene naar de andere letter veegt om woorden te vormen. Zo’n toetsenbord komt nu ook naar iOS … maar niet voor het Nederlands. Hier moeten we nog even geduld hebben voor QuickPath, zoals Apple het noemt (of je neust even in de App Store voor een niet-Apple alternatief).

QuickType iPhone: eindelijk in het Nederlands!

QuickType weet al nadat je slechts een paar letters getypt hebt, welk woord je waarschijnlijk wilt gaan typen. De verschillende suggesties verschijnen bovenaan het toetsenbord en je kunt erop tikken. Dat scheelt een hoop tikwerk. In diverse vreemde talen bestaat het QuickType-mechanisme al een aantal jaren. Apple maakte gisteren bekend dat je er straks met iOS 13 ook in het Nederlands gebruik van kunt maken. Eindelijk!

iOS 13


kooptip

Apple gaf ons gisteren een sneakpreview van het nieuwe besturingssysteem van de iPhone, iOS 13: er komt eindelijk een donkere modus, je krijgt krachtigere gereedschappen om je foto’s te bewerken en nog veel meer. In september kun je gaan updaten – als je tenminste een geschikte iPhone hebt. Dan verschijnt ook de nieuwe iPhone 2019. Het nieuwe besturingssysteem is er bij aankoop al op geïnstalleerd.Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!