Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze PS5-games komen naar de iPhone 15 Pro (ja, echt)

Auteur: Ward Edema
2 reacties


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 Pro ligt vanaf vrijdag in de winkels, en hij is zo snel dat hij volledige PS5-games kan draaien. Deze spellen komen er op uit.

PS5-games op de iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro is de snelste smartphone ooit, dankzij een gloednieuwe chip: de A17 Pro. Deze chip wordt mogelijk gemaakt door het efficiëntere 3 nanometer-procedé, waardoor je nog betere prestaties krijgt zonder dat het stroomverbruik toeneemt.

Met name op grafisch vlak heeft Apple flink wat verbeteringen door kunnen voeren door deze nieuwe chip. En daardoor wordt iets mogelijk dat haast onmogelijk lijkt: volledige PS5-games draaien op de iPhone zelf.

Deze games komen eraan

De eerste drie games die naar de iPhone 15 Pro komen zijn al aangekondigd, en dat zijn niet de minste. Het gaat namelijk om Resident Evil Village, de vernieuwde versie van Resident Evil 4, en het grafisch erg indrukwekkende Death Stranding. De eerste gameplay-beelden van Village zijn al te zien in een review van Vincent Zhong:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het spel draait op een resolutie van 1560×720, met een framerate van 30fps. Daarmee draait het spel dus niet zo soepel als op een PS5, maar de ervaring komt wel in de buurt van een PS4 of Xbox One. En dat in een telefoon die gewoon in je zak past! De spellen draaien overigens níét op andere iPhone-modellen – dus ook niet de normale iPhone 15.

Ook op de Mac

Deze PS5-games die naar de iPhone 15 Pro komen, komen ook naar de Mac (of zijn daar al beschikbaar). Dat komt omdat die tegenwoordig dezelfde soort chip hebben als de iPhone – je kunt als ontwikkelaar dus gemakkelijk een versie maken voor beide systemen.

De snellere chip in de iPhone 15 Pro is dus niet alleen goed nieuws voor games op de iPhone, maar ook direct voor games op de Mac. Wie weet: straks hebben we niet eens meer een gameconsole nodig!

iPhone 15 Pro (Max) kopen

Wil je ook onderweg PS5-games spelen? De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn vanaf vrijdag 22 september te koop, en nu al te bestellen. Je vindt de nieuwe modellen onder andere bij deze (web)shops:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!