Terug naar Dit zijn de prijzen van de nieuwe iPhones (en ze zijn lager dan je denkt)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit zijn de prijzen van de nieuwe iPhones (en ze zijn lager dan je denkt)

Door Koen van Ekeren12 september 2018 11:402 min. leestijd0

Update donderdag 13 september: de prijzen van de nieuwe iPhones zijn hoger uitgevallen dan analisten voorspelden. Hoeveel de nieuwe iPhones kosten, lees je in het artikel Apple’s nieuwe iPhones zijn duurder dan ooit: dit zijn de prijzen.

Vorig jaar slechtte Apple bij de iPhone-keynote een magische grens: voor het eerst kostte een iPhone meer dan duizend euro. Al jaren neemt de prijs van de iPhone toe, maar dit jaar lijkt er voor het eerst een einde te komen aan de stijgende trend. In dit artikel zetten de verwachte prijzen van de drie nieuwe iPhones op een rij.

prijs iPhone 2018

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Prijs iPhone 2018

Meestal zijn de prijzen van de nieuwe iPhones zeer lastig te voorspellen, maar in de afgelopen maanden zaten alle erkende analisten op één lijn: de nieuwe iPhones worden goedkoper. Een unicum, want tot nu toe telde je elk jaar meer euro’s neer voor het paradepaardje van Apple. Dit zijn de verwachte iPhone 2018 prijzen:

Prijs iPhone Xs

iPhone XS

Vorig jaar kostte de iPhone X na de lancering 1159 (!) euro. Voor wat meer opslag betaalde je zelfs 1329 euro. Zijn opvolger (vermoedelijk de iPhone Xs) heeft gelukkig een iets minder excessief prijskaartje, zo voorspellen analisten.

In de VS zou de prijs van het vlaggenschip zakken van 999 naar 899 dollar. Dit zou betekenen dat de iPhone Xs prijs in Nederland ongeveer ligt tussen de 1000 en 1050 euro.

Prijs iPhone X Plus

Er komt ook een Plus-versie van de iPhone Xs: die heet de iPhone XS Plus of iPhone XS Max. Met een display van 6,5-inch zou het toestel het grootste iPhone-scherm ooit bezitten.

Verwacht wordt dat de iPhone XS Plus even duur wordt als de huidige iPhone X. Dit betekent dat het grotere model van de iPhone XS straks ongeveer 1159 euro kost.

Prijs iPhone Xr, iPhone 9 of iPhone Xc

iPhone Xc concept

Er komt ook een budget-versie. Hoe die heet is nog een vraagteken: iPhone Xr lijkt op dit moment het meest aannemelijk, maar ook ‘iPhone 9’ en ‘iPhone Xc’ worden in het geruchtencircuit genoemd.

Doordat het budgetmodel gemaakt is van veel goedkopere onderdelen dan de iPhone Xs heeft, krijgt het model een veel voordeliger prijskaartje. Analisten rekenen op een prijs van ongeveer 700 dollar. Daarmee zou de Nederlandse prijs (inclusief belastingen) voor de iPhone 9 ongeveer uitkomen op 810 euro.

Meer weten over iPhone XR?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPhone XS (Max)?
Bekijk dit dossier
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar