Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Waarom je nu géén iPhone 8 moet kopen

Auteur: Koen van Ekeren
5 reacties
iPhone 8


Lees verder na de advertentie

Wil je een nieuwe iPhone, maar hoef je niet het nieuwste van het nieuwste? Dan lijkt de iPhone 8 de meest voor de hand liggende keuze. Het toestel is nog relatief nieuw en veruit de goedkoopste iPhone die Apple aanbiedt. Toch doe je er goed aan om de iPhone 8 níét in huis te halen.

iPhone 8 kopen

iPhone 8 kopen

Dit heeft alles te maken met concrete geruchten over een nieuwe iPhone SE 2. Over een opvolger van de SE (een bijzonder betaalbaar toestel uit 2016) wordt al jaren gesproken, maar nu lijkt het er dan écht op dat Apple een SE 2 in de maak heeft. Dit wordt gemeld door verschillende bronnen, waaronder de zeer goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Volgens de geruchten is de iPhone SE 2 aan de buitenkant hetzelfde als de huidige iPhone 8. Dit betekent dat de iPhone een 4,7-inch scherm heeft, waarmee hij iets groter is dan de vorige iPhone SE (4 inch). Ontgrendelen doe je op de vertrouwde manier, want aan de onderkant vind je er de vertrouwde thuisknop voor Touch ID.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Onder de motorkap is het echter een ander verhaal. Hier zou Apple de iPhone SE 2 voorzien hebben van de nieuwste technologie, waardoor hij veel krachtiger en toekomstbestendiger is dan de iPhone 8. Het toestel zou draaien op de A13-processor, die ook in de duurste iPhones van dit moment zitten: de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Dit betekent dat de SE 2 de krachtigste processor heeft die in een iPhone heeft gezeten.

Beter én goedkoper

Maar dan nu het leukste van alles: de iPhone SE 2 zou niet alleen een betere telefoon zijn van de iPhone 8, maar ook goedkoper. Analisten voorspellen dat de iPhone SE 2 in de Verenigde Staten een startprijs krijgt van 399 dollar. In Nederland komt dit neer op een vanafprijs van rond de 479 euro. Dat is minder dan wat Apple nu voor de iPhone 8 vraagt: 539 euro. Daarmee is een iPhone 8 kopen geen goede zet.

Een nadeel is dat je nog even geduld moet hebben: de iPhone SE 2 wordt in maart 2020 verwacht. En nu je toch goed bezig bent met besparen: als je thuis een voordeliger internetabonnement wilt, dan kun je op internet vergelijken waar je het goedkoopst uit bent. Of overweeg een alles in een pakket: een bundeling van drie telecomdiensten: internet, televisie en bellen.

Wil je weten welke iPhones op dit moment verkoopt? Neem een kijkje naar het artikel Dit is Apple’s nieuwe line-up.