Terug naar Waarom je nu géén iPhone 8 moet kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom je nu géén iPhone 8 moet kopen

Door Koen van Ekeren21 oktober 2019 16:562 min. leestijd5

Wil je een nieuwe iPhone, maar hoef je niet het nieuwste van het nieuwste? Dan lijkt de iPhone 8 de meest voor de hand liggende keuze. Het toestel is nog relatief nieuw en veruit de goedkoopste iPhone die Apple aanbiedt. Toch doe je er goed aan om de iPhone 8 níét in huis te halen.

iPhone 8 kopen

iPhone 8 kopen

Dit heeft alles te maken met concrete geruchten over een nieuwe iPhone SE 2. Over een opvolger van de SE (een bijzonder betaalbaar toestel uit 2016) wordt al jaren gesproken, maar nu lijkt het er dan écht op dat Apple een SE 2 in de maak heeft. Dit wordt gemeld door verschillende bronnen, waaronder de zeer goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Volgens de geruchten is de iPhone SE 2 aan de buitenkant hetzelfde als de huidige iPhone 8. Dit betekent dat de iPhone een 4,7-inch scherm heeft, waarmee hij iets groter is dan de vorige iPhone SE (4 inch). Ontgrendelen doe je op de vertrouwde manier, want aan de onderkant vind je er de vertrouwde thuisknop voor Touch ID.

Onder de motorkap is het echter een ander verhaal. Hier zou Apple de iPhone SE 2 voorzien hebben van de nieuwste technologie, waardoor hij veel krachtiger en toekomstbestendiger is dan de iPhone 8. Het toestel zou draaien op de A13-processor, die ook in de duurste iPhones van dit moment zitten: de iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Dit betekent dat de SE 2 de krachtigste processor heeft die in een iPhone heeft gezeten.

Beter én goedkoper

Maar dan nu het leukste van alles: de iPhone SE 2 zou niet alleen een betere telefoon zijn van de iPhone 8, maar ook goedkoper. Analisten voorspellen dat de iPhone SE 2 in de Verenigde Staten een startprijs krijgt van 399 dollar. In Nederland komt dit neer op een vanafprijs van rond de 479 euro. Dat is minder dan wat Apple nu voor de iPhone 8 vraagt: 539 euro. Daarmee is een iPhone 8 kopen geen goede zet.

Een nadeel is dat je nog even geduld moet hebben: de iPhone SE 2 wordt in maart 2020 verwacht. En nu je toch goed bezig bent met besparen: als je thuis een voordeliger internetabonnement wilt, dan kun je op internet vergelijken waar je het goedkoopst uit bent. Of overweeg een alles in een pakket: een bundeling van drie telecomdiensten: internet, televisie en bellen.

Wil je weten welke iPhones op dit moment verkoopt? Neem een kijkje naar het artikel Dit is Apple’s nieuwe line-up.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 8
Bekijk dit dossier

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dirk Schaap
Lezer
Dirk Schaap

De iPhone 8 heeft een heel behoorlijke camera. Als ik nu mijn SE Foto’s vergelijk met de iPhone 7 foto’s heb ik ervaren waar het prijsverschil in zit. Dus is het afwachten wat de kwaliteit van de SE2 wordt. Apple heeft nooit iets voor niets gegeven