Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Pinpas met Maestro verdwijnt: dit verandert er voor jou

Auteur: Ward Edema
60 reacties
Pinpas Maestro


Lees verder na de advertentie

Je hebt het misschien al gehoord: de pinpas met Maestro (of V Pay) gaat verdwijnen. Dat betekent dat je binnenkort een nieuwe pas krijgt van je bank met een MasterCard- of Visa-logo erop. Maar wat betekent dat voor jou? En hoe zit het met Apple Pay? In dit artikel leggen we het uit.

Pinpas met Maestro of V Pay verdwijnt

Maestro en V Pay zijn de merken die je nu op de meeste Nederlandse betaalpassen ziet staan. Dit zijn de debitcards van MasterCard en Visa. Je kunt er inmiddels overal in Nederland mee betalen, maar in sommige landen werkt de betaalmethode niet. In veel winkels in de Verenigde Staten heb je bijvoorbeeld een creditcard nodig om in winkels te kunnen pinnen.

Daarom stoppen MasterCard en Visa vanaf 1 juli 2023 met het uitgeven van Maestro- en V Pay-passen. In plaats daarvan krijg je een debitcard met het logootje van MasterCard of Visa. Met deze pinpas kun je overal ter wereld terecht, net als met een creditcard. Maar het geld wordt nog steeds direct van je rekening afgeschreven.

Meer voordelen en Apple Pay

Met de nieuwe debitcard kun niet alleen gemakkelijker in het buitenland betalen. Ook online aankopen moeten een stuk gemakkelijker worden, waarbij webshops zonder iDeal (en dat zijn er heel wat) straks ook gewoon je pinpas accepteren.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

betalen met Apple Pay

En hoe zit het met Apple Pay op je iPhone, iPad en Mac? Dat kun je ook gewoon gebruiken met je nieuwe pinpas. Apple Pay ondersteunt al jaren de creditcards van MasterCard en Visa, dus het toevoegen van de nieuwe debitcards wordt heel gemakkelijk. Je moet je Apple Pay wel even opnieuw activeren zodra je een nieuwe fysieke pas hebt, maar dat is zo gebeurd.

Pinpas zonder Maestro langzaam uitgerold

De switch van Maestro en V Pay naar MasterCard en Visa zal niet in één keer gebeuren. Je huidige pas is dus niet direct ongeldig op 1 juli. Wel zal je eerste nieuwe pas na die datum dus anders zijn.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!