Terug naar Parallel Desktop 18: Windows 11 op Macs met M1 en M2
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Parallel Desktop 18: Windows 11 op Macs met M1 en M2

Door Sven Lamers9 augustus 2022 14:272 min. leestijd0

Parallels Desktop 18, de virtualisatie-oplossing voor macOS, draait in de nieuwste versie weer wat vlotter en maakt het leven van Apple-gebruikers met een M1- of M2-chip gemakkelijker.

Parallels, een dochterbedrijf van Corel, heeft dus de nieuwe versie van zijn virtualisatie-oplossing Parallels Desktop uitgebracht. Versie 18 komt met een aantal comfortverbeteringen, maar levert ook betere prestaties. Bovendien is het aangepast aan de nieuwste technieken van Apple en fabrikanten van accessoires.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Windows 11 op Mac met Apple-silicon

Het was eerder al mogelijk om Microsofts besturingssysteem Windows 11 als ARM-versie op Macs met de M1- en M2-chip te installeren. Maar dit is nu nog gemakkelijker in Parallels Desktop 18. Je installeert en configureert het nu met één enkele klik! Gebruikers kiezen of ze de Home-, Pro- of Enterprise-versie van Windows willen en starten de installatie in een nieuwe virtuele machine. Alles wordt automatisch gedownload en de configuratie is een stuk eenvoudiger.

Bovendien draait Windows 11 in Parallels Desktop 18 twee keer zo snel op een Mac Studio met M1 Ultra. Ook is er ondersteuning voor ProMotion onder Windows – Parallels Desktop 18 haalt de beeldverversing uit de Systeemvoorkeuren van macOS. Gamen wordt ook leuker: Xbox- en PlayStation-controllers werken nu via het framework van macOS onder Windows en Linux. Tot slot is ook de ingewikkelde deelfunctie om inhoud uit een VM te halen is aangepast. Je stelt nu eenvoudiger mappen in om te delen (zelfs in de cloud).

Kleinere verbeteringen

Het opslagbeheer voor VM’s is herzien, waardoor het gemakkelijker wordt om schijfruimte terug te winnen. Er is ook al voorlopige ondersteuning voor macOS Ventura, dat momenteel nog in bèta is. Op Macs met Apple-silicon kun je nu in de herstelmodus opstarten om de zogeheten System Integrity Protection uit te schakelen, wat voor sommige systeem-gerelateerde apps nodig is.

De Pro- en Business-variant van Parallels Desktop 18 krijgt verder een ‘Network Conditioner’ op M1- en M2-Macs. Hiermee kun je verschillende netwerkvoorwaarden voor virtuele machines instellen (zoals bandbreedte, pakketverlies, vertraging). Dat werkt dan echter alleen op virtuele machines met Windows of Linux. Ook is het mogelijk om je virtuele machines vanuit Terminal te beheren.

Parallels Desktop 18 is zoals gewoonlijk verkrijgbaar als abonnement of losse aankoop. Het abonnement kost 100 euro per jaar voor de standaard versie, 120 en 150 euro voor respectievelijk Pro en Business. Het abonnement is uiteraard inclusief updates. Wie Parallels Desktop 18 individueel wil kopen betaalt minstens 130 euro, maar heeft dan geen recht op een update naar de volgende versie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar