Terug naar Je iPhone loopt blijvende schade op bij 35ºC of warmer – dit moet je weten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je iPhone loopt blijvende schade op bij 35ºC of warmer – dit moet je weten

Door Koen van Ekeren27 juli 2018 10:083 min. leestijd0

De temperatuur stijgt deze week tot ongekende hoogte – vandaag kan het zelfs warmer worden dan 38 (!) graden Celsius. En terwijl je je huid goed beschermt met dit weer, ben je je misschien niet bewust van de gevaren voor je iPhone. Een temperatuur van hoger dan 35 graden kan namelijk permanente schade aanrichten aan je iPhone.

iPhone te heet

Zo voorkom je dat je iPhone te heet wordt

Veel iPhone-gebruikers zien deze dagen een waarschuwingsbericht verschijnen: ‘Je iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken’. Het is belangrijk om te voorkomen dat je zo’n bericht ontvangt, want de hitte kan schadelijk zijn voor je iPhone.

‘Als u een iOS-apparaat in extreem warme omgevingen gebruikt, kan de gebruiksduur van de batterij blijvend worden verkort’, zo valt te lezen op de website van Apple. En bij een slechte batterij klokt Apple de processor terug, waardoor je iPhone trager wordt.

Genoeg redenen om oververhitting van je iPhone te voorkomen. Dit moet je doen:

1. Verwijder het hoesje

Met deze tropische temperaturen heb je liever geen jas aan. Zo denkt je iPhone er ook over, weg met hoesje dus!

2. Laat je iPhone niet achter in een auto

Een iPhone is ontworpen voor temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius. In een auto loopt de temperatuur nu vaak zelfs op tot boven de 45 graden, dus neem je iPhone altijd mee.

3. Vermijd direct zonlicht

Laat je iPhone niet in de zon liggen. Zelfs op relatief koele dagen kan direct zonlicht schadelijk zijn voor je iPhone – dus laat dit zeker vandaag na.

4. Bewaar je iPhone op een koele plaats – maar niet in de koelkast!

Wil je je iPhone afkoelen? Leg hem dan even op een koele plaats, zoals de kelder. Maar stop hem absoluut niet in de koelkast of de vriezer. Snelle temperatuurwisselingen kunnen nog meer problemen veroorzaken, waaronder permanente schade.

5. Gebruik geen intensieve apps

Apps zoals grafisch veeleisende games of video-editors belasten de processor, waardoor je iPhone verder op temperatuur komt. Ook is het aan te raden om de Camera-app even links te laten liggen, net als augmented reality-apps.

6. Schakel locatievoorzieningen uit

GPS levert ook een bijdrage aan een warmere iPhone, dus schakel locatievoorzieningen uit. Dit doe je via ‘Instellingen>Pricacy>Locatievoorzieningen’.

7. Laad je iPhone niet op

Laad de iPhone niet op tot je je iPhone de kans hebt gegeven om af te koelen. Opladen verhit je iPhone.

8. Schakel de iPhone uit

Het is de minst leuke maatregel, maar wel het beste voor je iPhone. Vooral als je al een waarschuwingsbericht hebt ontvangen.

iPhone oververhit, wat nu?

Wanneer een iPhone oververhit raakt, ontvang je een waarschuwingsbericht met ‘iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken’. In dit geval kun je je iPhone het beste uitschakelen en op een koele plek leggen. Na een paar minuten kun je hem weer gebruiken.

Praat mee!

avatar