Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Microsoft Outlook voor Mac is nu gratis (én krijgt handige nieuwe functies)

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Outlook Mac gratis


Lees verder na de advertentie

Microsoft Outlook voor Mac is vanaf nu gratis te gebruiken. Bovendien voegt Microsoft handige functies toe aan de mail-app, specifiek gericht op Apple-gebruikers.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Outlook gratis downloaden en gebruiken

Microsoft Outlook is misschien wel het bekendste mail-programma, maar tot nu toe was het niet gratis. Je had er altijd een betaalde licentie of een Microsoft 365-abonnement voor nodig. Daar komt nu verandering in, zo kondigt Microsoft aan: je kunt Outlook nu gratis downloaden en gebruiken. Uit de reacties op de aankondiging van Microsoft blijkt overigens dat dit nog niet bij iedereen zonder slag of stoot gaat, maar daar wordt aan gewerkt. Als alles straks naar behoren werkt, zou het een concurrent kunnen worden voor Apple’s eigen app Mail, die ook gratis is. Mede omdat Microsoft enkele nieuwe functies gaat toevoegen voor Mac-gebruikers.

Beter afgestemd op Mac

Outlook Mac nieuwe functies


kooptip

Outlook ondersteunt diverse e-mailproviders, waaronder outlook.com, Gmail, maar ook Apple’s iCloud. De app is nu voor het eerst geoptimaliseerd voor Macs met een M1-chip of nieuwer, en heeft er met de update enkele specifieke Mac-functies bij gekregen – en in de nabije toekomst mag je er nog meer verwachten.

Microsoft licht alvast een tipje van de sluier op: zo kun je gebruikmaken van handige widgets in het Berichtencentrum en werp je vanuit de menubalk een snelle blik op je agenda. Met Handoff wissel je supersnel tussen Outlook op je Mac en iPhone – je kunt dan een mail starten op je iPhone en hem afronden op je Mac, bijvoorbeeld. En maak je gebruik van de Focus-functie op je Apple-apparaten? Dan wordt Outlook daarin meegenomen.

Dit vind je misschien ook interessant