Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Opvouwbare iPhone verschijnt in 2023 en werkt met Apple Pencil’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Opvouwbare iPhone


Lees verder na de advertentie

Apple zou werken aan een opvouwbare iPhone met Apple Pencil-ondersteuning. De Apple Pencil werkt nu alleen nog maar met de iPad. Als de geruchten kloppen, dan verschijnt deze iPhone in 2023.

Opvouwbare iPhone met Apple Pencil

Het gerucht is afkomstig van het onderzoeksbureau Omdia – maar het is zeker niet de eerste keer dat er gespeculeerd wordt over een opvouwbare iPhone. De iPhone zou een oled-scherm krijgen van 7,3 tot 7,6 inch groot. Ter vergelijking: de grootste iPhone van dit moment, de iPhone 12 Pro Max, heeft een scherm van 6,7 inch.

In het rapport wordt gesproken over een ‘activity pen’ die werkt in combinatie met de opvouwbare iPhone. Daarmee wordt waarschijnlijk een soort Apple Pencil bedoeld. De Apple Pencil is Apple’s drukgevoelige stylus die er nu exclusief is voor de iPad. Geruchten over een Apple Pencil die werkt met de iPhone zijn zeker niet nieuw. Eigenlijk al sinds de eerste release van de Apple Pencil wordt hierover gesproken.

Voor de huidige iPhones lijkt de Apple Pencil nog een beetje onzinnig. Het scherm biedt eenvoudigweg te weinig ruimte voor de creatieve toepassingen van het pennetje. Maar als de toekomstige iPhone inderdaad weer een slag groter wordt, zou het niet eens zo heel gek zijn. De iPhone is dan namelijk bijna net zo groot als de huidige iPad mini.

Veel speculaties


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Eerder dit jaar waren er ook geruchten over een opvouwbare iPhone. Apple zou momenteel zelfs twee varianten van zo’n toestel testen. Bij het eerste prototype zouden twee losse schermdelen met elkaar verbonden zijn middels een scharnier. En dan is er ook nog een model met een scherm dat flexibel en daarmee écht opvouwbaar is. Apple heeft ook al een patent aangevraagd op een zelfhelend scherm, voor als er kleine beschadigingen optreden bij het vouwen.

Bron: MacRumors