Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple ontwikkelt twee opvouwbare iPhones’

Auteur: Koen van Ekeren
6 reacties
opvouwbare iPhone ontwerp


Lees verder na de advertentie

Apple waagde zich nog niet aan een opvouwbare iPhone, maar daar kan weleens verandering in komen. Volgens nieuwe geruchten test Apple met twee opvouwbare iPhones. Het gaat om prototypes met verschillende ontwerpen.

Opvouwbare iPhone ontwerp

Onder meer Samsung (Galaxy Fold) en Huawei (Mate X) brachten al een opvouwbare smartphone uit. Apple keek even de kat uit de boom, maar het bedrijf lijkt wel heil te zien in een opvouwbare iPhone. De iFold?

Het Taiwanese Economic Daily News meldt dat Apple test met twee verschillende opvouwbare iPhone-ontwerpen. Dit gebeurt in de Foxconn-fabriek in het Chinese Shenzhen.

Opvouwbare iPhone met scharnier

Bij de eerste prototype is de iPhone niet echt opvouwbaar. Het gaat om een iPhone met twee losse schermen, die met elkaar zijn verbonden via een scharnier.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

In het voorjaar van 2020 kreeg Apple nog een patent toegewezen voor een smartphone met twee schermen. Ook Jon Prosser beweerde eerder dat Apple plannen heeft voor een ‘opvouwbare’ iPhone met twee afzonderlijke displays. Hij stelde wel dat hoewel de schermen zijn verbonden met een scharnier, de panelen er ‘redelijk naadloos’ uitzien.

iPhone Flip

Het andere ontwerp dat wordt getest lijkt op de Samsung Galaxy Z Flip. Hierbij heeft de iPhone daadwerkelijk een scherm dat opvouwbaar is. Hierbij zou Apple met het flexibele oled-scherm van Samsung testen.

Deze optie lijkt het meest gewenst, maar Apple heeft vraagtekens bij de duurzaamheid van het toestel. Er bestaat namelijk een kans dat het beeldscherm op termijn een vouw in het midden krijgt.

Release in 2022 of 2023

Economic Daily News zegt verder dat Apple het prototype zal evalueren dat het testproces het best doorstaat. Het andere concept kan dan de prullenbak in.

Het lijkt nog wel even te duren voordat de eerste opvouwbare telefoon van Apple de markt betreedt. De bron meldt dat de tech-gigant mikt op een release eind 2022 of 2023.

Zou jij interesse hebben in een opvouwbare iPhone? Laat het hieronder weten in de reacties.

Bron: Economic Daily News