Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple komt volgend jaar met opvouwbare iPad – mét standaard’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Opvouwbare iPad standaard


Lees verder na de advertentie

Een opvouwbaar Apple-product – vooralsnog bestaat het alleen in onze dromen. Al duiken er wel steeds meer geruchten op die beweren dat we er volgend jaar eindelijk een gaan zien. Zo ook nu: naar verluidt komt Apple in 2024 al met een opvouwbare iPad, mét standaard.

Opvouwbare iPad met standaard

Apple-analist Ming-Chi Kuo plaatste gisteren een reeks tweets met daarin alles wat hij weet over Apple’s eerste opvouwbare iPad. En onze verwachtingen zijn nu nog hoger geworden, want volgens hem wordt dit het volgende grote product in Apple’s iPad line-up. De komende negen tot twaalf maanden gaan we namelijk geen andere grote iPad releases zien. Kuo voorspelt daardoor dat de verkoopcijfers van de iPad de komende tijd wat zullen dalen, maar dat de opvouwbare versie ze een flinke boost gaat geven.

Verder schrijft Kuo dat het toestel een ‘compleet nieuw design’ krijgt. Daar gaat hij verder niet op in, al doet hij wel één grote onthulling: volgens de analist krijgt deze iPad een standaard. Die wordt gemaakt van koolstofvezel, waardoor hij zowel licht als duurzaam wordt. Hiervoor ligt de verantwoordelijkheid bij de Chinese leverancier Anjie Technology.

Apple & opvouwen

Apple en opvouwbare apparaten – het blijft een gevalletje will-they-won’t-they. Leaker Dylandkt is skeptisch. Zo denkt hij dat er toch geen opvouwbare iPhone van Apple komt, aangezien de techniek nog niet aan de juiste eisen voldoet. Vandaar dat analisten Ming Chi-Kuo en Ross Young eerder al hebben aangegeven dat het bedrijf geen haast heeft om een dergelijk product uit te brengen.


kooptip

Kuo lijkt nu dus een stuk positiever – en hij is niet de enige. Afgelopen november beweerden vertegenwoordigers van Samsung namelijk precies hetzelfde: Apple komt met een opvouwbare iPad in 2024. Zelfs Mark Gurman – een van de meest betrouwbare Apple-bronnen – schrijft dat het bedrijf aan een dergelijk apparaat werkt. Al denkt hij dat Apple’s opvouwbare toestel een hybride iPad-MacBook wordt.

Vooralsnog blijft het dus een mysterie onder welke productcategorie Apple’s eerste opvouwbare toestel zal vallen. Althans, als het bedrijf überhaupt aan een apparaat werkt dat je open en dicht kunt klappen. Wij denken van wel, want waar rook is, is meestal ook vuur.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom Apple’s opvouwbare toestellen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!