Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple werkt aan 20,3-inch MacBook met opvouwbaar scherm’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
opvouwbare 20,3 inch MacBook

Naar verluidt werkt Apple aan een MacBook met een opvouwbaar scherm – en dit model wordt gigantisch.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over deze nieuwe MacBook? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

20,3-inch MacBook met opvouwbaar scherm

Bij een opvouwbaar toestel denk je vast aan een smartphone, geen MacBook. Maar kennelijk heeft Apple andere ideeën. Volgens Apple-leaker Ming-Chi Kuo werkt het bedrijf namelijk aan een MacBook met een opvouwbaar scherm van maar liefst 20,3 inch. Dit zou ‘Apple’s enige opvouwbare product met een duidelijk projectschema’ zijn, al gaat massaproductie pas in 2027 van start. Tot die tijd ligt deze MacBook dan ook nog zeker niet in de winkels.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Meer details heeft Kuo nog niet gegeven, ook niet over het design. Een MacBook kun je immers al dichtklappen, dus de vraag is wat een opvouwbaar scherm toevoegt en hoe dit eruit komt te zien. Helemaal als het toetsenbord ook in de behuizing zit.

Ook het schermformaat wekt nog allerlei vragen op. De grootste MacBook die Apple momenteel verkoopt is de 16-inch MacBook Pro. Ooit was er ook een MacBook van 17 inch, maar die werd in 2012 uit het assortiment gehaald. Een display dat diagonaal maar liefst 20 inch meet, is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Opvouwbare Apple-producten

Apple en opvouwbare apparaten – het blijft een mysterieus onderwerp. Al sinds 2018 gaan er geruchten dat het bedrijf aan een iPhone werkt die je dicht kunt klappen. En onlangs werden hier nog wat onthullingen over gedaan: het toestel zou een dunner ontwerp krijgen, evenals een display aan de achterkant van de behuizing. Maar ook dit toestel verschijnt pas op zijn vroegst in 2026, aldus The Information.

Het eerste opvouwbare Apple-apparaat zou niet eens een iPhone of MacBook worden. Het Taiwanese DigiTimes schreef onlangs dat dit ‘een groter toestel’ dan een iPhone zou zijn, en dat het meer zou weghebben van een tablet of notebook. En dat klinkt dus meer als een opvouwbare iPad. Apple zou er al minstens vijf jaar aan werken en zou ontwikkeling ervan willen opvoeren, maar dan nog ligt dit toestel pas op zijn vroegst in 2025 in de winkels.

Kortom: verwacht dit jaar nog geen opvouwbare producten van Apple. En ook 2025 lijkt optimistisch, helemaal omdat Kuo schrijft dat de 20,3-inch MacBook het enige opvouwbare Apple-product is met een duidelijk tijdschema. In dat geval moeten we misschien wel tot 2027 wachten.