Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple’s eerste opvouwbare toestel komt eraan (en het is géén iPhone)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple opvouwbare iPad

Naar verluidt komt het eerste opvouwbare Apple-apparaat er toch écht aan, maar om wat voor toestel gaat het precies?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over opvouwbare apparaten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Eerste opvouwbare Apple-apparaat

Als we de geruchten mogen geloven, werkt Apple al jaren aan hun eerste opvouwbare apparaat. Zo gaan er al sinds 2018 verhalen over een iPhone die je kunt dichtklappen. En onlangs bleek nog dat Apple dit model een dunner ontwerp zou willen geven, inclusief een display aan de achterkant van de behuizing. Maar helaas, deze iPhone ligt nog altijd niet in de winkel.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Toch lijkt het eerste opvouwbare Apple-apparaat wel degelijk werkelijkheid te worden, aldus de DigiTimes. Volgens een nieuw bericht van deze Taiwanese blog werkt Apple al minstens vijf jaar aan dit toestel – wat overeenkomt met de geruchten die we eerder zagen. Maar belangrijker is dat Apple de ontwikkeling van dit apparaat momenteel zou willen opvoeren. Sterker nog, volgens DigiTimes is Apple momenteel bezig om het design van dit apparaat officieel vast te leggen. En nee, het gaat niet om een iPhone…

Groter toestel

Het eerste opvouwbare Apple-apparaat wordt een ‘groter toestel’ dan een iPhone, zo schrijft DigiTimes. Deze zou dan ook meer lijken op een tablet of notebook dan op een smartphone. Wel hebben we nog geduld nodig: het toestel ligt op zijn vroegst pas in 2025 in de winkel. Mogelijk komt dit door enkele struikelblokken, want naar verluidt kost het Apple veel moeite om de nodige onderdelen te ontwikkelen die voldoen aan hun kwaliteitseisen.

Hetzelfde bericht bevestigt dat Apple de ontwikkeling van opvouwbare toestellen in het algemeen niet heeft stilgezet. Het bedrijf zou hier de laatste tijd zelfs meer werk achter zetten: meerdere afdelingen van Apple zouden verantwoordelijk zijn voor diverse opvouwbare producten. Er zou zelfs een interne reorganisatie hebben plaatsgevonden, waarna sommige ontwikkelaars van de Apple Vision Pro zich nu richten op de opvouwbare projecten.

iPhone?

Overigens zijn Apple’s plannen voor een opvouwbare iPhone nog niet van de baan, maar volgens een recent gerucht van The Information laat deze telefoon nog wel even op zich wachten. Zo staat dit toestel niet op de release-kalender voor zowel 2024 als 2025. Daarom verwachten we dat massaproductie pas op zijn vroegst plaatsvindt in 2026. Tot het zover is, heeft Apple nog veel tijd om de nodige techniek te perfectioneren.